2009 Vogel- en natuurreis Extremadura

 

 SPANJE – 2009: Vogel- en natuurreis Extremadura | verschillende deelnemers

Een spontane reactie van Annelies Marijnis, over de reis – Spanje: vogel- en natuurreis Extremadura (8 dagen), onder leiding van gids Godfried Schreur. In reactie daarop de eveneens spontane reactie van Remco van Beest.


Beste Johan,

Bedankt voor de ansichtkaart van de mooie Lammergier die bij terugkomst in de bus lag. Het was een fantastische, enigzins koude reis maar al die vogels maakten het weer goed. Na vijf dagen hadden wij dankzij de geduldige, deskundige Godfried al bijna alle vogelsoorten voor onze kijkers gehad, inclusief een wees geworden lammetje dat door drie van mijn medevogelaars naar de kudde werd gebracht met veel gevoel van medeleven. Moeder werd waarschijnlijk al te pakken genomen door Vale Gieren op de achtergrond.
Zwartbuikzandhoenders en Trappen, bijna uit het oog verliezend door dit tranentrekkende voorval.

Wij hebben gelukkig geen formulieren hoeven in te vullen over een evaluatie maar ik ben erg tevreden over de gids, zijn flexibiliteit en zijn kennis.

Tot ziens,

Annelies Marijnis


Beste Johan,

Als aanvulling op het bericht van Annelies: het was inderdaad in 1 woord geweldig, vooral dankzij:

  • begeleiding door Godfried: deskundig, geduldig en enthousiast (vooral als het om Blonde Tapuiten gaat…)
  • Hotel Rural El Aucaudon: Emilio en consorten hebben ons uitstekend verzorgd, zowel tijdens het diner als met de verstrekte lunches. Kamers en barretje (lijsten!) prima.
  • de vogels; in totaal 135 soorten, inclusief alle specialiteiten van Extremadura! Ondanks (of: dankzij?) het wat matige weer af en toe hebben we nagenoeg alle soorten ook heel goed kunnen zien en /of horen (baltsend, zingend etc. Voorbeeld: Kleine Trap!) Persoonlijk 22 nieuwe soorten kunnen ‘bijschrijven’, dus ook in dat opzicht zeer geslaagd.

Godfried, nogmaals bedankt! Na een paar dagen Nederland dringt het besef van de enorme natuurrijkdom in Extremadura pas echt door. Ik kom graag nog eens terug naar Spanje, en wat mij betreft in dezelfde ‘setting’.

Hartelijke groet,

Remco van Beest