Contactformulier Wild Nature Travels

  Als u dit formulier opstuurt dan krijgt u na ontvangst een bevestiging en nemen wij vrijblijvend contact met u op voor de mogelijkheden. Op onze home-page staat hoe een en ander werkt: Wij bieden uitsluitend maatwerk aan. U kunt zich dus niet inschrijven voor een willekeurige groepsreis.


  Geef uw keuze aan:


  Ik wil graag contact met u i.v.m. de reis / excursie:

  Uw gegevens:

  Aanhef: MeneerMevrouw

  Uw naam:

  Adres: Nummer:

  Postcode: Woonplaats

  Uw geboortedatum:

  Uw telefoonnummer (vast): Uw mobiele nummer:

  Uw e-mailadres:


  Hoe heeft u van ons gehoord?

  via vriendenvia Vogelshet Vogeljaarhet Vogelfestivalplaatselijke VWGvia internet zoekenvia Rootzvia SOVON-daganders namelijk:


  Inschrijving op volgorde van binnenkomst.

  De reizen binnen Europa zijn exclusief vlucht. Andere bestemmingen zijn inclusief vlucht.

  Prijzen en data

  Kleine prijswijzigingen blijven voorbehouden. Data buiten Europa onder voorbehoud i.v.m. vliegschema's luchtvaartmaatschappijen. Prijzen op basis van 2-persoonskamers (bij uitzondering drie per kamer).

  Inbegrepen zijn: alle vervoer in het land van bestemming, overnachtingen, entrees, maaltijden en gids(en). Toeslag 1-persoonskamer: zie vermelding bij de reis.

   

  Vroegboekkorting

  Zie voor de vroegboekkortingen de vermelding bij de reisbeschrijving (info/tips).

  Betaling en voorwaarden

  Aanbetaling € 300,00 p.p., op rek. nr: NL82 INGB0007303323 van Wild Nature Travels.

  Na ontvangst krijgt u een bevestiging.

  Het volledige bedrag dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis bij ons binnen te zijn. Een reisverzekering en een annuleringsverzekering raden wij u aan. Lees vooraf de algemene voorwaarden.

   

   

   

  Wild Nature Travels | Jacob van Strijplein 67 1816 NV Alkmaar

  rek. nr: NL82 INGB0007303323 | KvK-nr: 37069119 - tel: 0654 63 77 66


  Ik heb kennis genomen van de reisomschrijving en -voorwaarden.

  Wild Kenia: fotosafari (2 of 3 weken)
  • beste tijd: januari / februari / juni / september

  jachtluipaard_D2F0718

  jachtluipaarden (© Johan Bos)

  o.l.v. Johan Bos + een lokale gids
  (geef uw voorkeur aan voor een datum) 

  prijsindicatie: € 5.490,00 tot € 6.500,00 p.p.

  1. geschikt voor alle fotosafari-liefhebbers
  2. minimaal aantal deelnemers: 05
  3. maximaal aantal deelnemers: 12
  4. reis begint op Schiphol
  5. prijs incl. vliegticket & all in
  6. prijs incl. Flying Doctors
  7. prijs excl. visa, fooien, drankjes aan de bar
  8. geen verborgen kosten
  9. toeslag 1-persoonskamer € 650,00 p/w
  Indien genoemde gidsen onverhoopt niet beschikbaar zijn dan zorgen wij voor een gelijkwaardige vervanger.

  Algemeen
  Kenia is top en rijk aan verschillende soorten spektaculaire zoogdieren, zoals the Big Five, die in veel gevallen dichtbij zijn te fotograferen. Deze reis is speciaal bedoeld voor mensen die eens een echte foto-safari willen meemaken met olifanten, giraffen, zebra’s, en katachtigen als leeuw, luipaard en jachtluipaard. Daarnaast zien we honderdduizenden flamingo’s en pelikanen. We bezoeken in 14 dagen de beste parken van het land, waaronder Amboselli, Lake Nakuru en de Masaai Mara. Geen gehaast of gestress. Wat we zien willen we goed zien en mooi kunnen fotograferen. De reis is ook geschikt voor kinderen.

  Alles inclusief
  Alles bij deze trip is volledig verzorgd en redelijk luxe. U krijgt geen rekening achteraf voor allemaal extraatjes. Alle reis- en verblijfskosten, lokale gidsen, entreegelden voor de parken, ontbijt, lunch(pakket) en het dagelijkse avondeten is inbegrepen. We hebben in Kenia zelfs een Flying Doctors-verzekering, want je weet maar nooit. En ja: Kenia is een heel duur land als je goed verzorgd wilt reizen en de risico’s op verrassingen zo veel mogelijk wilt vermijden. Bovendien valt deze reis in de kersttijd, wat het er prijstechnisch niet aantrekkelijker op maakt.

  De enige kosten die u nog heeft zijn de drankjes bij het avondeten en/of aan de bar, eventuele fooien (niet verplicht) en de mogelijke souvenirs of inkopen die u wilt doen in de lokale supermarkten.

  U dient te beschikken over een visum, dat in Den Haag kan worden aangevraagd bij de ambassade.

  struisvogels_D2E5253

  struisvogels (© Johan Bos)

  Organisatie
  Wild Nature Travels is gespecialiseerd in èchte natuurreizen. Dat kunt u al zien aan de foto’s, die allemaal tijdens deze safari’s zijn gemaakt. Onze Nederlandse en lokale gidsen zorgen ervoor dat u zeer veel zult zien en ook veel te weten komt over het land, de cultuur en vooral de dieren. Voor de duidelijkheid wijzen wij u erop dat reizen in Kenia zwaar kan zijn omdat de wegen in en naar de parken hobbelig en stoffig zijn. Wie dit echter voor lief neemt gaat een fenomenale ervaring tegemoet en komt in contact met het echte Afrika.


  Gepassioneerd

  De mensen van Wild Nature Travels doen dit werk omdat ze het leuk vinden en omdat ze gepassioneerde natuurliefhebbers zijn. Dit maakt uw beleving extra bijzonder. Bovendien bieden we bewust kleinschalige reizen aan, zodat iedereen ook echt kan genieten van alles.

  Verblijf & vervoer
  Wij verblijven in fraaie, schone en zeer Afrikaanse lodges. Kortom: u bent heerlijk verzorgd. Het reizen gaat met 4×4-minibusjes. Gezinnen met 2 of meer kinderen krijgen hun eigen busje. De andere deelnemers reizen samen in de andere wagens. We gaan met maximaal drie voertuigen.

  leeuw_D2F0631

  koning leeuw (© Johan Bos)

  Landschappen en parken
  De landschappen in Kenia zijn nergens mee te vergelijken. De Kilimanjaro, net over de grens met Tanzania, is de grootste vrijstaande vulkaan van de wereld. Het is bovendien de hoogste vrij in het landschap staande berg op aarde. Niet voor niets is deze vulkaan een ikoon in veel tekenfilms. Ook Lake Nakuru, in het rift-valley-gebied, is landschappelijk een onbeschrijflijke ervaring. Een paar miljoen kleine flamingo’s is op zich al genoeg spektakel, maar er is veel meer te zien in dit beroemde park, zoals Kaapse buffel, giraffe, wrattenzwijn, hyena, verschillende soorten antilopen, luipaard, neushoorn, en baviaan. Te veel om op te noemen.

  luipaard_D2F0180

  luipaard, midden op de dag (© Johan Bos)

  Masaai Mara
  De reis eindigt in het beroemdste park van Oost-Afrika: de Masaai Mara, waar heel wat natuurfilms zijn opgenomen. In dit landschap nemen we uitgebreid de tijd om op safari te gaan en onze favouriete foto’s te maken. U zult versteld staan hoeveel mooie plaatjes u mee terug kunt nemen naar Nederland.

  Optioneel is een bezoek aan een Masaai dorp. Wie dit wil kan het ter plaatse aangeven en afspraken maken over de vergoeding, die door de Masaai wordt gebruikt voor voedsel, water en scholing.


  Maatwerk / arrangementen

  Deze reis staat op een vaste datum voor de schoolvakantieperiodes. Wilt u echter met een eigen gezelschap van ± 4 personen of meer deze trip maken op een ander tijdstip, dan kunt u hierover contact opnemen. Wij kunnen de reis ook aanpassen voor vogelaars.

  Programma

  Dag 1 en 2: Aankomst in Nairobi en verblijf in Acacia
  Verplaatsing naar het Swara natuurgebied. Verblijf in het Acacia Camp. Dit is een kleine lodge in een natuurgebied even ten zuiden van Nairobi en reeds een stuk op weg naar het Amboseli National Park. Het gebied heeft heel veel vogels, ook redelijk wat wild maar geen gevaarlijk wild. We kunt er dus vrij wandelen en na de vlucht en rit de benen strekken. Het gebied wordt volledig genegeerd door het massatoerisme. Acacia is een nette lodge met vriendelijke mensen en de maaltijden zijn uitstekend verzorgd.
  De volgende dag blijven we hier nog om voor het eerst kennis te maken met giraffen, zebra’s, eland en gnoe, naast vele antilopesoorten. We gaan wandelen tussen deze dieren en kunnen soms zeer dichtbij komen. In de grote parken is dit niet mogelijk.

  grijze kroonkraanvogel en zadelbekooievaar (© Johan Bos)

  Dag 3, 4 en 5: Amboseli National Park
  Amboseli NP is meteen al een schot in de roos. We verblijven vol pension in een bijzonder fraai kamp. Het eten en drinken zijn uitstekend en overal is voldoende keus voor vegetariërs.
   Amboselli is een van de hoogtepunten van Kenia, met veel groot wild en de fenomenale Kilimanjaro. Als het even helder is, kunnen we deze hoogste berg van Afrika bewonderen. Hij behoort tot de zeven meest begeerde bergen en steekt ruim 5 kilometer uit boven zijn omgeving. In dit decor zien we olifanten, Kaapse buffels, nijlpaard, zebra’s, giraffen en heel veel antilopeachtigen. Met wat geluk, dat voor katachtigen altijd nodig is, kunnen we leeuwen zien en misschien luipaard en jachtluipaard. De statige secretarisvogel is hier niet zeldzaam. Ook de zadelbekooievaar en de grijze kroonkraanvogel kunnen gezien worden.

  Omdat dit park zo bijzonder is en alles wat Kenia is goeddeels toont, blijven we hier drie dagen. We zien veel en komen tot rust.

  Dag 6 en 7: Crescent Island en Crater Lake
  We gaan naar het noorden, naar Naivasha. Na aankomst bezoeken we Crescent Island: we kunnen ons daar weer lopend tussen het wild begeven. De dag erna bezoeken we Crater Lake. We nemen rustig de tijd om alles goed op ons in te laten werken.

  Dag 8 en 9: Lake Elementaita en Lake Nakuru
  We reizen op tijd af maar hoeven niet zo ver te rijden voor ons volgende, schitterende en exclusieve lodge met zwembad, gebouwd op een klif die het Elementaita-meer overziet. U kunt hier al veel flamingo’s zien.

  kilimanjaro_D2E6226

  olifanten lijken muizen bij de Kilimanjaro (© Johan Bos)

  In de namiddag van dag 8 zakken we af via een goed bewandelbaar pad tot aan de oevers grasland-, water- als bosvogels.

  Op dag 9 bezoeken we het Lake Nakuru National Park. Dit meer is vooral gekend voor zijn miljoenen kleine flamingo’s. Het schouwspel is ongeëvenaard. De Europese flamingo is ook aanwezig maar dan in mindere mate. De aantallen kleine en roze pelikanen nemen de laatste jaren enorm toe en we zien ook de heilige ibis. Het meer heeft een lage concentratie aan zout waardoor een aantal vissoorten in het water kunnen overleven. Daardoor vinden we een ruime waaier aan visetende vogels.
  Hier kunnen we de bavianen zien, buffels, wrattenzwijn, hyena en zelfs neushoorn. Met geluk is zelfs luipaard mogelijk. Het is zeer indrukwekkend om zo dichtbij het meer te zijn met al die dieren.

  Dag 10, 11, 12 en 13: Masaai en de Mara-rivier

  masai_D2E6319

  Masaai, dansend (© Johan Bos)

  We verblijven hier in een luxe tentenkamp. Met camperen heeft het niets te maken, met het ervaren van de omgeving echter heel veel. Alles is voorzien: goeie bedden, meubilair, een hele ruime en moderne badkamer. Het eten is prima.De Masaai zijn inmiddels een wereldberoemd volk in Kenia. Met hun speren en typische rode of blauwe kleding. Dit volk leeft ìn, en mèt de meest wilde natuur van de wereld. De Masaai is een van de grootste van de 42 stammen in Kenia. Hun dans, zang en het springen is buitengewoon indrukwekkend.

  Het kamp ligt langs de Talek-rivier, op een 5-tal km van de Talek Gate. Vanuit het kamp zijn we in een minimum van tijd in het park en in gebied met een enorm grote concentratie aan groot wild en uiteraard ook vogels. We nemen alle tijd voor safari’s. Optioneel is een bezoek aan een Masaai-dorpje.

  gnoes bij de Mara_D2E9587

  gnoes steken de Mara over (© Johan Bos)

  We gaan de vier dagen die we hier zijn goed benutten en ook serieus proberen alle belangrijke soorten te zien. Veel dieren zijn al genoemd. Hier zijn vooral ook veel grote groepen gnoes mogelijk, die onophoudelijk trekken van Tanzania naar Kenia en terug. Hier is de kans op luipaard het grootst en ook jachtluipaard is een soort die hier met enige inspanning te vinden moet zijn. Onze lokale gids kent het uitzonderlijk uitgestrekte terrein op zijn duimpje. Hadden we nog geen topi, dan zien we die wellicht hier, net als vechtarend, oorgier, rüppelsgier, bateleur en andere spektaculaire vogels. Uw camera zal nauwelijks tot rust komen.

  secretarisvogel_D2E6073

  de statige secretarisvogel (© Johan Bos)

  Dag 14: Theetuin en terug
  Terugreis naar Nairobi. We hebben de hele dag tot onze beschikking en gaan eerst naar een zeer fraai theehuis om daar van eenuitgebreide lunch te genieten. Ook de tuin, aangelegd door Engelsen, is zeer de moeite waard. Hier vliegen veel honingzuigers rond. Een lust voor het oog. We zijn ruim op tijd in Nairobi voor onze vlucht terug.

  Dagritme
  Tijdens deze reis in Oost-Afrika staan we om ongeveer 06.30 uur op. Rond de klok van 07.30 uur starten de excursies. Het is dan voldoende licht, maar nog niet te warm. De verblijven die wij in Kenia hebben geselecteerd zijn redelijk luxe en zeer schoon. Het eten is uitsteken

  Kleding

  Kenia kent klimaatverschillen. Het kan heel warm zijn, maar voor Afrikaanse begrippen ook koud. ’s Nachts kan het flink afkoelen. Met de kledingkeus is het belangrijk hier rekening mee te houden. De zon is krachtig.

  roze pelikaan en flamingo's_D2E7445

  roze pelikanen en kleine flamingo’s (© Johan Bos)

  Flexibiliteit
  Reizen in Afrika betekent: kans op verrassingen. Eerlijk gezegd hopen we daar altijd een beetje op… Onze betrouwbare chauffeurs zijn in dat soort situaties creatief, zeer flexibel en ze rijden veilig.

  Conditie
  Een normale lichamelijke conditie is voldoende voor deelname aan deze reis.

  Klimaat en gezondheid
  Kenia ligt in de tropische gordel van Afrika. De GGD raadt malaria-tabletten aan. In de gebieden waar wij komen is een zeer laag risico en al onze verblijven hebben goede muskietennetten. U kunt het beste van tevoren contact opnemen met de plaatselijke GGD over dit onderwerp en andere medische benodigdheden.
  De temperatuur overdag is warm, tot zo’n dertig graden. ‘s Avonds koelt het snel af vanwege het feit dat we ruim boven de 1.500 meter hoogte verblijven.

  giraffen_D2E6611

  giraffen in laat licht (© Johan Bos)

  Meenemen
  Neemt u naast een goed humeur vooral een verrekijker mee en een fotocamera. Overal kunnen de camera’s opgeladen worden als u een Engelse of universeel-stekker meeneemt. Verder zorgen wij ervoor dat er alijd voldoende water aanwezig is in de auto’s.

  Vogelgids / zoogdierengids / meer informatie:

  A complete illustrated field guide to the Birds of Africa south of the Sahara 
  Ian Sinclair & Peter Ryan (with Patrice Christy & Phil Hockey)

  Field Guide to Birds of East Africa
  Terry Stevenson & John Fanshawe

  Een telescoop en goede veldgidsen voor vogels en zoogdieren zijn aanwezig.