Marc Argeloo in Sulawesi (foto Cees Strous)

Marc Argeloo (1959)
Marc Argeloo is een bekende naam in de Nederlandse natuurbeschermings- en vogelwereld. Op zeer uiteenlopende wijze is hij betrokken geweest bij natuuronderzoek- en bescherming. Hij is oprichter van de Vogelwerkgroep Alkmaar en omstreken, was redactielid van Dutch Birding en heeft enkele bekende ‘ontdekkingen’ in Nederland op zijn naam staan waarbij die van de renvogel (Cursorius cursor) in 1986 de bekendste is.

In de natuurbescherming is hij werkzaam geweest bij het WNF en meest recent was hij van 2003 tot en met 2009 hoofd van de afdeling bescherming van Vogelbescherming Nederland. In die functies heeft hij meer dan 40 landen in voornamelijk Zuid-Oost Azië en Afrika bezocht.

Maleo
In 2001 verscheen van zijn hand ‘Maleo, de kip met de gouden eieren’. Een in de Nederlandse pers zeer positief ontvangen non-fictieboek over tien jaar natuurbeschermingservaring in Indonesië. In 2012 verscheen een boek van zijn hand over Papua, in opdracht van het Wereld Natuur Fonds. Daarnaast heeft Marc tientallen artikelen in met name populair natuurwetenschappelijke tijdschriften op zijn naam staan over internationale natuurbescherming.