Natuur, energie, gezondheid

Klik hier om deze reis te boeken

  Contactformulier Wild Nature Travels

  Als u dit formulier opstuurt dan krijgt u na ontvangst een bevestiging en nemen wij vrijblijvend contact met u op over de mogelijkheden.


  Geef uw keuze aan:


  Ik wil graag contact met u i.v.m. de reis / excursie:


  Uw gegevens:

  Aanhef: MeneerMevrouw

  Uw naam:

  Adres: Nummer:

  Postcode: Woonplaats

  Uw telefoonnummer (vast): Uw mobiele nummer:

  Uw e-mailadres:


  Toelichting op uw wensen:  Hoe heeft u van ons gehoord?

  via vriendenvia Vogelshet Vogeljaarhet Vogelfestivalplaatselijke VWGvia internet zoekenvia Rootzvia SOVON-daganders namelijk:


  Inschrijving op volgorde van binnenkomst. Het aantal plaatsen is beperkt. De reizen gaan door bij een minimum van vijf deelnemers in Spanje, en vier deelnemers bij andere bestemmingen.

  De reizen binnen Europa zijn exclusief vlucht. Andere bestemmingen zijn inclusief vlucht.

  Prijzen en data

  Kleine prijswijzigingen blijven voorbehouden. Data buiten Europa onder voorbehoud i.v.m. vliegschema's luchtvaartmaatschappijen. Prijzen op basis van 2-persoonskamers (bij uitzondering drie per kamer).

  Inbegrepen zijn: alle vervoer in het land van bestemming, overnachtingen, entrees, maaltijden en gids(en). Toeslag 1-persoonskamer: zie vermelding bij de reis.

   

  Vroegboekkorting

  Zie voor de vroegboekkortingen de vermelding bij de reisbeschrijving (info/tips).

  Betaling en voorwaarden

  Aanbetaling € 300,- p.p., op rek. nr: NL82 INGB0007303323 van Wild Nature Travels.

  Na ontvangst krijgt u een bevestiging.

  Het volledige bedrag dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis bij ons binnen te zijn. Een reisverzekering en een annuleringsverzekering raden wij u aan. Lees vooraf de algemene voorwaarden.

   

   

   

  Wild Nature Travels | Jacob van Strijplein 67 1816 NV Alkmaar

  rek. nr: NL82 INGB0007303323 | KvK-nr: 37069119 - tel: 0654 63 77 66


  Ik heb kennis genomen van de reisomschrijving en -voorwaarden.

  Natuur, energie, gezondheid (8 dagen)

  Riglos in Noord-Spanje (foto © Johan Bos)

  o.l.v. Dorien Groot & Johan Bos

  prijs: € 1.750,00 p.p. (all in)

  1. minimaal aantal deelnemers: 5
  2. maximaal aantal deelnemers: 14
  3. incl. vliegticket, excl. drankjes a/d bar
  4. incl. vlucht & vervoer/verblijf in Spanje
  5. incl. alle eten en drinken
  6. vroegboekkorting voor 14-05: € 100,00
  7. toeslag 1-persoonskamer € 220,00

  Algemeen
  Dit is een heel bijzondere reis. NLP-trainer/coach/gezondheidsdeskundige Dorien Groot van Groot in Gezondheid en natuurgids Johan Bos van Wild Nature Travels nemen je mee naar Noord-Spanje. Johan verzorgt als Spanje-kenner de wandelexcursies terwijl Dorien ons laat stilstaan bij ons lichaam, onze energie, onze gezondheid en ons gevoel daarover. Tevens gaat ze uitgebreid in op de wijze waarop wij ons vandaag de dag zowel mentaal als lichamelijk voeden. Deze reis tankt je bij en voedt zowel geest als lichaam. Je krijgt meer inzicht in hoe wij gezonder kunnen leven, duurzamer, en met meer energie. Uiteraard met het doel dat je dat je dat – terug in Nederland – zelf ook beter kunt doen.

  Imposante karstwanden in een ongerept berglandschap. (foto © Johan Bos)

  Tijdens de dagelijkse drukte vandaag-de-dag lijken onze natuurlijke hulpbronnen voor velen soms ver weg. Ken je dat gevoel? Het kan onrust veroorzaken en energieverlies. En het is niet altijd gemakkelijk om even tot rust te komen, op te laden, terwijl dat wel heel belangrijk is. Kleine, onduidelijke klachten waarschuwen ons, maar wanneer luisteren we ernaar? Tijdens deze bijzondere reis van Groot in Gezondheid en Wild Nature Travels, staan we daarbij wel stil… Maar dan midden in de bergen. We gaan lichte wandelingen maken in zeer indrukwekkende landschappen. Als we op een mooie plek zijn aangekomen gaan we genieten en dan zal Dorien ons inzicht geven in wat voedsel en/of voeding voor ons betekent en hoe wij onszelf het beste kunnen voeden. Dorien is de hele reis door ook vraagbaak, vanzelfsprekend. We kunnen al rijdend, wandelend en genietend met elkaar over dit onderwerp spreken. Dorien zal – indien nodig en gewenst – ook persoonlijke gezondheids- en voedingsadviezen geven.

  Programma

  Dag 1. Aankomst in Barcelona
  We rijden vanaf Barcelona in de richting van de stad Huesca, aan de voet van de voor-Pyreneeën. Al snel laten we de drukte achter ons. Als we bij ons verblijf in de buurt komen, rijden we naar de bergen toe en zijn vier nachten te gast bij de familie van Nuria, aan de voet van de Sierra van Guara. We kunnen slapen in het het rustiek vormgegeven gebouw of in eenvoudige, fraaie houten cabines buiten. Keus genoeg. Dit is onze uitvalsbasis voor de komende dagen en we worden goed verzorgd.

  De Salto van Roldan, een serene plek om tot jezelf te komen. (foto © Johan Bos)

  Dag 2 t/m 4. Wandelen in de Sierra van Guara
  De komende dagen gaan we – afhankelijk van het weer – verschillende lichte wandelingen maken in de ongerepte Sierra de Guara. Johan kent veel schitterende plekken, waar weinig mensen komen en waar de rotsformaties imposant zijn. Elke dag na het ontbijt maken we een korte autorit naar een mooie plek. De rotsen van Riglos is zo’n gebied. Hoge en kilometers lange rood gekleurde Karst-wanden kleuren het landschap. We snuiven de geuren op van de vele bloemen en maken een wandeling langs de rotsen.
  In de namiddag bezoeken we Castillo de Loarre, het best bewaarde Romaanse kasteel van Spanje. Het uitzicht is ook hier fantastisch.

  Het kasteel van Loarre: bijna duizend jaar terug in de tijd… (foto © Johan Bos)

  Keuze genoeg de komende dagen en we zullen naast Riglos en Loarre ook een bezoek brengen aan de rotsformaties van Vadiello en de Salto van Roldan. Een van de andere dagen maken we een mysterieuze wandeling tussen twee bergwanden door die zich langzaam boven ons hoofd lijken te sluiten. Hier zullen we extra de kracht van de natuur en de aarde kunnen ervaren. Als het echt warm is dan kunnen we eventueel in een bergmeer even zwemmen of pootje baden. Voor de liefhebbers.
  Net als overal zijn hier in de voor-Pyreneeën veel gieren te zien.  Johan kan er meeslepend over vertellen. Mogelijk laat de zeldzame lammergier zich ook zien.

  Dag 5 t/m 8. Hoge Pyreneeën
  Op dag 5 ‘verhuizen’ we naar de hoge Pyreneeën. Dat betekent enkele uren rijden. We stoppen onderweg een aantal keren om de landschappen op ons in te laten werken en gebruiken ons lunchpakket bij de oude stad Ainsa. Hier krijgen we een blik terug in de tijd, toen kasteelheren nog over het ruige land heersten.

  In Ordesa worden onze zintuigen opwekkend geprikkeld (foto © Johan Bos)

  Noord-Spanje is een land van landschappelijke hoogtepunten. Want vanaf Aïnsa wordt het nòg indrukwekkender. We rijden richting Nationaal Park Ordesa. Via de spektaculaire kloof van Añisclo ervaren we hoe rein dit bergmassief van de Pyreneeën nog altijd is. Lord of the Rings had hier ook gefilmd kunnen worden… We maken een wandeling en genieten van de rust en stilte, de vlinders en de bloemen. Aan het einde van de dag stoppen we in een dorpje midden in de Pyreneeën. Hier blijven we drie nachten in een klein familiehotel, waar het eten en drinken eveneens perfect verzorgd zijn.

  In juni bloeien veel bloemen in de bergen. (foto © Johan Bos)

  Wandeling door oeroud bos
  We gaan dag 6 naar een van de uitlopers van het nationaal park Ordesa. Als we dachten dat we de meest indrukwekkende bergwanden al gezien hadden, dan moeten we hier ongetwijfeld even opnieuw ademhalen en onze mening herzien: wat een gigantisch gebergte en wat een schitterende vallei. We maken een heerlijke wandeling door een oeroud bos, picknicken en gaan in de middag naar de andere kant van deze bergrug. Dat is een kronkelige, maar prachtige weg en aan het eindpunt zullen we opnieuw wandelen.

  De laatste volle dag rijden we naar het noorden en na een korte rit gaan we een kloof in langs een fraaie rivier. Aan het einde wacht ons een geweldige plek om te genieten. We hebben de hele dag de tijd. Alleen de gedachte al…!

  Alle wandelingen zijn voor iedereen met een normale gezondheid te doen. Het enige dat we nodig hebben is goede schoenen en zowel warme als lichte kleding. In de bergen kan het weer wisselend zijn. Een pet en een zonnebril komen eveneens goed van pas, aangezien de zon in Noord-Spanje krachtig is.

  Alle vervoer, eten en drinken (ontbijt, lunch en avondeten) en de kosten voor verblijf en begeleiding zijn inbegrepen. Koffiestops en drankjes aan de bar zijn extra.

  De zeldzame lammergier zweeft energiek boven de Pyreneeën. (foto © Johan Bos)

  Dag 8. Terugreis
  Retour naar Barcelona. We staan op tijd op, ontbijten en pakken onze koffers in. Daarna genieten we nog even van de omgeving en reizen rond het middaguur rustig terug naar het vliegveld van Barcelona. Hierbij rijden we de bergen van de Pyreneeën uit en zien we het landschap langzaamaan weer vlakker worden. Vanaf Barcelona vliegen we terug naar huis.


  Het programma kan afwijken i.v.m. de actualiteit, de toestand van de wegen en/of het weer.