Contactformulier Wild Nature Travels

  Als u dit formulier opstuurt dan krijgt u na ontvangst een bevestiging en nemen wij vrijblijvend contact met u op voor de mogelijkheden. Op onze home-page staat hoe een en ander werkt: Wij bieden uitsluitend maatwerk aan. U kunt zich dus niet inschrijven voor een willekeurige groepsreis.


  Geef uw keuze aan:


  Ik wil graag contact met u i.v.m. de reis / excursie:

  Uw gegevens:

  Aanhef: MeneerMevrouw

  Uw naam:

  Adres: Nummer:

  Postcode: Woonplaats

  Uw geboortedatum:

  Uw telefoonnummer (vast): Uw mobiele nummer:

  Uw e-mailadres:


  Hoe heeft u van ons gehoord?

  via vriendenvia Vogelshet Vogeljaarhet Vogelfestivalplaatselijke VWGvia internet zoekenvia Rootzvia SOVON-daganders namelijk:


  Inschrijving op volgorde van binnenkomst.

  De reizen binnen Europa zijn exclusief vlucht. Andere bestemmingen zijn inclusief vlucht.

  Prijzen en data

  Kleine prijswijzigingen blijven voorbehouden. Data buiten Europa onder voorbehoud i.v.m. vliegschema's luchtvaartmaatschappijen. Prijzen op basis van 2-persoonskamers (bij uitzondering drie per kamer).

  Inbegrepen zijn: alle vervoer in het land van bestemming, overnachtingen, entrees, maaltijden en gids(en). Toeslag 1-persoonskamer: zie vermelding bij de reis.

   

  Vroegboekkorting

  Zie voor de vroegboekkortingen de vermelding bij de reisbeschrijving (info/tips).

  Betaling en voorwaarden

  Aanbetaling € 300,00 p.p., op rek. nr: NL82 INGB0007303323 van Wild Nature Travels.

  Na ontvangst krijgt u een bevestiging.

  Het volledige bedrag dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis bij ons binnen te zijn. Een reisverzekering en een annuleringsverzekering raden wij u aan. Lees vooraf de algemene voorwaarden.

   

   

   

  Wild Nature Travels | Jacob van Strijplein 67 1816 NV Alkmaar

  rek. nr: NL82 INGB0007303323 | KvK-nr: 37069119 - tel: 0654 63 77 66


  Ik heb kennis genomen van de reisomschrijving en -voorwaarden.

  Roemenië: Karpaten en Donau Delta (9 dgn)
  • beste tijd: april /mei
  (vraag offerte aan voor een groep/gezin voor een gewenst aantal dagen)

  o.l.v. Roland van der Vliet / Johan Bos en/of Jeroen Verhoeff

  prijsindicatie voor 9 dagen: € 1.990,00 p.p. (minimaal 5)

  ralreiger (© Johan Bos(

   1. geschikt voor alle natuurliefhebbers
   2. we richten ons op rustig vogelen en fotograferen
   3. maximum aantal deelnemers: 12
   4. reis begint en eindigt op het vliegveld van Boekarest
   5. prijs incl. vervoer in Roemenië, eten, drinken en verblijf
   6. prijs excl. vliegticket en excl. drankjes aan de bar
   7. toeslag 1-persoonskamer € 240,00 p/w

  Indien genoemde gidsen onverhoopt niet beschikbaar zijn dan zorgen wij voor een gelijkwaardige vervanger.


  Karpaten en Donau Delta
  Deze reis is heel afwisselend qua landschappen en natuur. De Karpaten zijn een zeer uitgestrekt en relatief jong berggebied, waar beren en wolven leven. We hopen in ieder geval de Europese bruine beer te zien. De flora van deze bergketen is buitengewoon rijk. Plantenliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Na de Karpaten bezoeken we een van de oudste gebergten van Europa, Macín. Aan de voet vinden we een steppeachtige zone, met grondeekhoorns, en in de bergen zangers en roofvogels. Nadat we ook de uitgestrekte vlaktes zijn overgetrokken waar we hopelijk pelikanen zien vliegen en mogelijk vorkstaartplevieren, gaat de reis naar het laaggelegen hoogtepunt: de Donau Delta. We verblijven op een luxe hotelboot met airco op de kamers. Vanaf die boot maken we uitstapjes het uitgestrekte moerasgebied in. Ooit zag Nederland er ook zo ongeveer uit…

  kroeskoppelikaan (© Johan Bos)

  Programma

  Dag 1. Kasteel en Karpaten
  Aankomst in Boekarest. Onderweg naar de Karpaten stoppen we in Sinaia, waar we een wandeling maken lang het kasteel van de voormalige koning. Met een beetje geluk kunnen we hier de witrugspecht horen en hopelijk zien. Withalsvliegenvanger broedt hier in de buurt. We zijn alert op waterspreeuw. Het valt direct op dat het bos heel gaaf is en dat de bomen enorme stammen hebben. Ons genoeglijke en keurige hotel ligt midden tussen de bergen en is een goede uitvalsbasis voor de volgende dagen.

  Dag 2. Kloof van Zarnesti

  de Karpaten zijn rijk aan wilde planten en je vindt er de geelbuikvuurpad (© Johan Bos)

  een rijke flora zoals wij in Nederland niet meer kennen bloeit levendig (© Johan Bos)

  In de Karpaten maken we wandelingen door de kloof van Zarnesti. We proberen rotskruiper te zien. Deze vogel is altijd moeilijk te vinden, maar het is niet niet onmogelijk. Alpenkraaien vergezellen ons hier en daar, net als de rotszwaluw. Notenkrakers kunnen overal langsvliegen. Daarna bezoeken we een grote vallei aan de rand van het Nationaal Park. Floristisch is hier veel te beleven. In poelen en stroompjes kijken we naar geelbuikvuurpad. De kans op schreeuwarend is hier groot. Ditdeel wordt afgesloten met een barbeque in een luxe berghut. We doen dit met onze gastheer Gigi en zijn familie. De vegetariërs worden apart van een heerlijke maaltijd voorzien. Wie weet laat de vos zich nog even vangen in de verrekijker.
  Tot slot proberen we beren te zien op een goede plek in het bos. Hiervoor nemen we de lokale boswachter mee.

  grote ijsvogelvlinder, rotskruiper, schreeuwarend, grote gele kwikstaart (© Johan Bos)

  Dag 3. Sinca-vallei
  We wandelen rustig door de Sinca-vallei. Roofvogels zijn op trek, dus we kijken geregeld omhoog. Wie weet zien we al wespendieven of een slangenarend of , als we heel veel geluk hebben , een keizerarend. In het middengebergte wandelen we door het oerbos van dit gebied.

  Dag 4. Naar Mácin-gebergte
  Deze dag gaan we vanuit de bergen in de richting van de Donau Delta. We stoppen even bij een zoutmeer. Steltlopers en reigers zijn hier talrijk. Mogelijk zien we hoog in de lucht al pelikanen vliegen. Het eerste teken dat we op weg zijn naar een van de fraaiste wetlands van Europa. We passeren een bijeneterkolonie, ooievaarsnesten en onderweg zien we in en rond de dorpjes, waar veel mensen nog met ezel- en paardenkarren rijden, regelmatig Syrische bonte spechten. Kleine klapeksters zitten op takken en draden. Arendbuizerds kunnen overal opduiken. We verblijven dichtbij het Macin-gebergte omhier de volgende dag ruim tijd aan te besteden.

  slangenarend, grauwe klauwier, siesel, bonte tapuit (© Johan Bos)

  Dag 5. Mácin-gebergte
  Vandaag nemen we een kijkje in het Mácin-gebergte, voor bijzondere soorten als de bonte tapuit, isabeltapuit, oostelijke blonde tapuit en mogelijk de balkansperwer. Ook hier rijden we eerst omhoog de bergen in en lopen vervolgens ontspannen naar beneden. De kans om een siesel (Europese grondeekhoorn) te zien is groot. We eindigen deze dag op onze hotelboot, waar we goed verzorgd worden.

  roodpootvalk (© Johan Bos)

  Dag 6. Donau Delta (1)
  Nog voor het krieken van de dag vaart de boot de Donau Delta in. Als we wakker worden zien we overal kwakken, ralreigers, purperreigers, scharrelaars, koekoeken, roodpootvalken, etc. Mogelijk steekt er ineens een wild zwijn het water over. Ringslangen en dobbelsteenslangen zwemmen veel door het kraakheldere water van dit enorme gebied. De Donau Delta werkt als een nier voor het water dat uit verschillende landen wordt aangevoerd. Als het water in het gebied aankomt is het troebel. Als het de Zwarte Zee instroomt, dan is het transparant. We bezoeken een aantal goede plekken voor de broedvogels van de delta. We kunnen vanaf het terras goed het gebied inkijken. Aalscholvers zijn talrijk. Op sommige plaatsen zijn veel zwarte ibissen te vinden.

  Dag 7. Donau Delta / Sachalin & Zwarte Zee (2)
  In de Delta maken we verschillende excursies. Doelsoorten zijn zeker de kroeskoppelikaan en de roze pelikaan. We zoeken ze op bij open water waar enige stroming in zit. Daar zit altijd veel vis en de pelikanen lusten wel een paar kilo per dag. We zien kleine zilverreigers, ralreigers, purperreigers, kwakken, woudaapjes, witwangsterns, mogelijk witvleugelsterns, zwarte sterns, lachsterns en grote sterns. Pontische meeuwen zijn hier de meest voorkomende soort. Natuurlijk is er steeds kans op witoogeend en we zoeken tussen de gewone aalscholvers naar de dwergaalscholver. Langs de boorden van de kanalen zijn de scharrelaars talrijk, net als bonte kraaien, en koekoeken horen en zien we overdadig. Grijskopspechten zitten overal in de oude bomen.

  roze pelikanen (© Johan Bos)

  Dag 8. Donau Delta, op expeditie (3)
  Na het ontbijt maken we vanaf de hotelboot uitstapjes met kleinere boten (onder andere naar Murighiol) en we gaan wandelen. Onderweg kunnen we zonnende Europese moerasschildpadden tegenkomen en de ralreigers lopen plaatselijk als lelielopers ‘over het water’. De Donau Delta bruist van leven, zowel onderwater als erboven. Vissen kunnen in dit gebied enorm groot en oud worden.

  Liefhebbers van libellen zullen bij goed weer al een aantal soorten kunnen zien vliegen. Deze insecten zijn goed voedsel voor veel vogels, zoals de scharrelaar en de roodpootvalk. Lepelaars zijn hier ook aanwezig en de zeearend neemt elk jaar in aantal toe. ’s Avonds kunnen we – als er nog tijd over is – een kijkje bij de Zwarte Zee nemen. Dit is slechts tien minuten wandelen. Het water hier aan de kust is nog zoet van het uitstromende water van de Donau.

  kleine_klapekster (© Johan Bos)

  Dit deel van de delta is goed beschermd en ecotoerisme kan ertoe bijdragen dat de lokale bevolking er economisch beter van wordt. Onze Roemeense partner Delta Travel werkt zo duurzaam mogelijk. Eigenaar George Panait heeft als watermilieu-kundige meegewerkt aan het ecologisch herstel van de delta na het totalitaire bewind, waaraan in 1989 een einde kwam

  Dag 9. Retour

  Retour Boekarest met enkele stops onderweg.

  Het programma kan afwijken i.v.m. de actualiteit, de toestand van de wegen en/of het weer. Indien een van de gidsen onverhoopt niet beschikbaar is, dan zorgen wij voor een andere reisbegeleider.

  Europese boomkikker (© Johan Bos)

  nog eenmaal: de schitterende Donaudelta (© Johan Bos)