Inschrijfformulier Casa Viván, Sipan

  Als u dit formulier digitaal opstuurt, krijgt u een bevestiging van ontvangst.
  Uw verzoek wordt z.s.m. in behandeling genomen (op volgorde van binnenkomst).


  Geef uw keuze aan:


  Ik wil graag reserveren / boeken voor:
  2 weken3 wekenanders

  Aantal volwassenen:

  Aantal kinderen:

  van zaterdag:

  tot zaterdag:


  Omschrijving:


  Prijs: per 2 aaneengesloten weken: € 1.050,- || per 3 aaneengesloten weken € 1.500,- (excl. internet)


  Uw gegevens:

  Aanhef: MeneerMevrouw

  Uw naam (zoals vermeld in paspoort):

  Adres: Nummer:

  Postcode: Woonplaats

  Uw geboortedatum:

  Uw telefoonnummer (vast): Uw mobiele nummer:

  Uw paspoortnummer:

  Uw e-mailadres:


  Ik wil graag voor de hele huurperiode internet à € 30,- per week:

  ja (de toegangscode wordt per sms op de datum van ingang toegestuurd)nee


  Andere voorkeuren:

  Ik wil met u praten over een gids voor deze periode.Ik wil graag via e-mail op de hoogte gehouden worden van reizen en nieuws over de natuur.


  Contactpersoon in Nederland tijdens uw verblijf:

  Aanhef: MeneerMevrouw

  Naam contactpersoon:

  Adres: Nummer:

  Postcode: Woonplaats

  Telefoonnummer (vast): Mobiele nummer:


  Hoe heeft u van ons gehoord?

  via vriendenvia Vogelshet VogeljaarDutch Birdfair / het Vogelfestivalplaatselijke VWGvia internet zoekenvia Rootzvia Sovon-daganders namelijk:


  Inschrijving op volgorde van binnenkomst.

  Betaling en voorwaarden

  Aanbetaling € 250,00, op giro NL53INGB0001419049 t.n.v. van J. Bos.

  Na ontvangst krijgt u een bevestiging via e-mail.

  Het volledige bedrag dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de huurperiode bij ons binnen te zijn.
  Na ontvangst sturen wij de sleutels ± 3 weken voorafgaand aan de huurperiode toe.
  Gaat u eerder op reis dan is het van belang dit z.s.m. aan ons te melden.
  Een reisverzekering en een annuleringsverzekering raden wij u aan.
  Wij zijn niet aansprakelijk voor annuleringen als gevolg van omstandigheden waarop wij geen invloed hebben, zoals corona.

  Wild Nature Travels | Jacob van Strijplein 67 1816 NV Alkmaar

  | KvK-nr: 37069119


  Ik heb kennis genomen van de voorwaarden zoals omschreven op de website.


  Op deze pagina vindt u onder elkaar:

  • Sipan en Casa Viván
  • Meer informatie over het huis en het gebied
  • Voorwaarden
  • Reacties van huurders
  • Soortenlijst van alle huurders samen

  Wilt u genieten van de Spaanse natuur, rust en ruimte én veel bijzondere vogels zien? Huur dan van Wild Nature Travels een authentiek, gemoderniseerd huis aan de voet van de voor-Pyreneeën (bij Huesca, Aragon). Belangrijke gebieden als Riglos en Guara zijn dichtbij, terwijl de hoge Pyreneeën (Nationaal Park Ordesa) en de steppen (Monegros) op rijafstand liggen. De afstand naar Huesca is slechts 15 km en hier kunt u alles krijgen wat u nodig heeft. Jaarrond is het hier goed vogelen. In voorjaar en zomer komt u ogen en oren te kort. Ook bijeneters zitten in en rond het dorp. ’s Winters komen soorten als rotskruiper en alpenheggenmus uit het hooggebergte ‘naar beneden’ en het voorjaar begint vroeg met onder andere imposante kraanvogeltrek in februari. Aan het eind van de zomer bereiden veel soorten zich merkbaar voor op de reis naar Afrika. In de rijstvelden ten zuiden van Huesca overwinteren duizenden vogels. Tot half oktober kan het goed weer zijn. ’s Winters is het hier een uur langer licht en meestal zonnig en rustig. Planten- en vlinderliefhebbers kunnen in juni en juli in de bergen hun hart ophalen. Ook voor wandelaars is het een uniek gebied met veel goed aangegeven paden en rust.

  Huis huren bij Wild Nature Travels

  Casa Viván, Sipan, Noord-Spanje, met uitzicht op Sierra de Guara

  Sipan ligt ten noordoosten van Huesca en is een van de kleinste dorpjes. Beroemde natuurgebieden zoals de Sierra de Guara en Riglos zijn dichtbij. Mediterrane vegetatie, diepe kloven en tot 300 meter hoge rode rotswanden bieden plaats aan roofvogels, gierenkolonies en mediterrane zangvogels als blauwe en rode rotslijster, blonde en zwarte tapuit, provençaalse en baardgrasmus, kleine zwartkop, bijeneter en hop. Al deze soorten kunt u vinden u in de directe omgeving of in de steppe- en bergregio in de buurt. Vanaf het terras is het mogelijk heel veel soorten roofvogels te zien, waaronder lammergier, vale gier, aasgier (en de laatste jaren wordt zelfs de monniksgier met enige regelmaat gezien), steenarend, slangenarend, dwergarend, rode wouw, noem maar op. In het voorjaar komen de bijeneters naar het dorp en ook de wielewaal is een vaste gast. In het vroege voorjaar roept de oehoe af en toe in het dorp. Zie onderaan de lange lijst met soorten die door onze huurders in de loop der jaren zijn gespot.

  img_1748_casa_vivan_sipan_huesca

  img_1750_casa_vivan_sipan_huesca

  Sipan en Casa Viván
  Casa Viván ligt aan de rand van het mooie dorpje Sipan en kijkt op het noordoosten: u kunt de hellingen en de top van Guara (2.055 m hoog) vanuit het huis en vanaf het terras zien. U kijkt uit over de velden, de steeneikbossen en de bergen. Binnen de gerestaureerde muren is in 2000 een ruim nieuw huis gebouwd, geheel in de stijl van de oorspronkelijke woning. Het vloeroppervlak over de drie verdiepingen bedraagt 100 vierkante meter. De woonruimte met keuken en buitenplaats is beneden en gelijkvloers.

  Indeling: bgg: entree, open keuken, royale woonkamer (+ houtkachel) en binnenplaats. 1e verd. slaapkamer met 2 x 1-persoons bed, kamer met deur naar ruim terras, badkamer met douche en toilet, ruim terras. 2e verd: slaapkamer met 2 x 1-persoons bed en slaapkamer met 1 x 1-persoons bed. Er is ook een baby-campingbed aanwezig.
  Er is warm en koud water beschikbaar via een boiler en u kunt koken op een 4-pits kookplaat. Verder zijn aanwezig een wasmachine, een koelkast/vriezer en een oven/magnetron. Handdoeken en linnengoed treft u ook aan in het huis.

  • Prijs: € 1050,00 voor twee weken (prijs seizoen 2022 = 01-01 t/m 31-12)
  • Prijs: € 1.500,00 voor 3 aaneengesloten weken (prijs seizoen 2022 = 01-01 t/m 31-12)

  LET OP: Casa Viván wordt uitsluitend verhuurd per 2 aaneengesloten weken, of voor 3 weken. De optie voor 1 week is niet meer mogelijk.

  Snel internet via WIFI is beschikbaar in Casa Viván.
  Zo kunt u vanaf het heerlijke terras routes uitstippelen via Google, restaurants opzoeken, uw ervaringen delen met vrienden via Facebook, Twitter etc (en u kunt uiteraard ook die paar belangrijke zaken afhandelen die zijn blijven liggen…) U bespaart flink op belkosten door via de sociale netwerken of Skype met uw familie of vrienden te bellen. En u kunt het actuele weer bekijken via: El Tiempo
  De optie is: liever geen internet (dan gelden bovenstaande prijzen) of wel internet en dan gedurende de hele tijd dat u het huis huurt.
  Kosten: € 35,00 per week (onbeperkt datagebruik).

  Sleutel wordt toegestuurd (tenzij er andere afspraken zijn gemaakt)

  Verhuur van zaterdag 15.00 uur tot en met zaterdag 11.00 uur (tenzij schriftelijk anders overeengekomen).
  Huisdieren niet toegestaan.

  Interesse? T: 0654 63 77 66
  M: i n f o * wildnaturetravels.com
  (Pas het mailadres aan. Dit doen wij om spam tegen te gaan)

  << Alle gegevens en prijzen blijven onder voorbehoud >>

  Meer informatie over het huis en het gebied

  Binnen is Casa Viván in de zomer koel en in de winter mild. Het huis is ruim en van alle gemakken voorzien, zoals warm water, elektriciteit, koelkast, wasmachine, ruime kookplaat, magnetron, douche, etc. In de winter kunt u beneden de houtkachel stoken en – indien nodig – bijverwarmen met elektrische kachels. Het huis ligt aan een niet-doorgaande weg. U heeft dus geen verkeer pal langs de deur. De hoofdweg naar en langs het dorp is rustig.

  Casa Vivan, Noord-Spanje: exterieur

  Unieke ligging en vogelrijkdom
  De voorkant van het huis staat op het noordoosten en het grote terras kijkt uit op de rotsformaties van natuurpark Sierra de Guara. Overdag is er zowel zon als schaduw op het terras te vinden. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunt u vanuit uw stoel op het terras roofvogels zien langskomen als vale gier (vrijwel dagelijks), aasgier (idem), lammergier (regelmatig), slangenarend (regelmatig), steenarend (soms) rode wouw (regelmatig), zwarte wouw (af en toe), dwergarend (regelmatig), buizerd (regelmatig), torenvalk, etc. In de Sierra broedt onregelmatig de havikarend. Deze vogel wordt af en toe door onze huurders gemeld. De oehoe broedt tegenwoordig dichtbij het dorp en is in het voorjaar ’s avonds af en toe luid en duidelijk te horen en wie geluk heeft kan hem soms tijdens de schemering op een paal zien zitten. Ook kerkuil en in mindere mate dwergooruil (vooral in het voorjaar) zijn van tijd tot tijd waarneembaar.

  hop op de wegen rond het dorp (© Johan Bos)

  In de broedtijd kunt u de draaihals horen roepen en het hele broedseizoen suist om de haverklap een wielewaal langs het terras. Bijeneters zijn de hele dag te zien en te horen. Orpheus spotvogel is de kruipdoorsluipdoor-vogel van het dorp. Andere aantrekkelijke soorten bij het dorp: groene specht (Ib. ondersoort), waterspreeuw (alleen heel vroeg in het voorjaar bij de rivier) en af en toe alpengierzwaluwen hoog in de lucht.

  Gieren voeren
  Een bijzonder uitstapje is het voeren van de gieren in de buurt van het dorp. Hierover kunnen wij u nadere informatie verstrekken. De kosten bedragen € 10,- per persoon. Dat bedrag mag gegeven worden aan de man die het voeren verzorgt. Meer doneren mag ook. Al het geld gaat naar de gieren.

  Nog meer roofvogels zijn in Monegros te vinden, het steppegebied in de richting van Zaragoza: grauwe kiekendief, bruine kiekendief, grijze wouw (met een flinke portie doorzettingsvermogen en geluk), kleine torenvalk (een specialiteit voor goede vogelaars), boomvalk, etc. Wie goed is in het steppe-vogelen kan in Monegros ook moeilijke soorten vinden als kleine en grote trap, kuifkoekoek, griel, witbuik- en zwartbuikzandhoen en thekla leeuwerik en Duponts leeuwerik. Zelfs grote trap is mogelijk. Niettemin raden wij u voor het beste resultaat aan om een gids in te schakelen aangezien Monegros uitgestrekt is en de steppevogels behendig zijn in verstoppertje spelen. Wij kunnen bemiddelen bij het inschakelen van een zeer goede lokale gids (Engels sprekend).

  img_1640_sierra_de_guara_sipan_huesca

  Dichtbij Sipéan ligt het stuwmeer van Vadiello. Hier zijn drie soorten gieren te zien: aasgier, vale gier en lammergier. Soms vliegt zelfs de monniksgier mee met de vale gieren.

  Andere natuur
  Insectenliefhebbers kunnen zich in deze regio volop uitleven. De Sierra de Guara alleen al telt officieel 138 soorten dagvlinders. In de Pyreneeën zijn dat er nog meer. Het is echter moeilijk te voorspellen of een jaar goed is voor (bepaalde soorten) vlinders. Vanaf mei t/m eind juli is het doorgaans aantrekkelijk. Het is van belang verschillende hoogtes op te zoeken in de bergen. Apollo’s bijvoorbeeld vind je vaak heel talrijk op een beperkte hoogte en daaronder of daarboven nauwelijks.

  wielewaal eet vijgen in Sipán (© Johan Bos)

  Cultuur in combinatie met natuur
  Sipan ligt strategisch voor vogel- en cultuuruitstapjes, bijvoorbeeld naar Riglos en Rio Gallego, natuurpark Sierra de Guara met onder andere het stadje Alquezar (bekend om het bijzonder fraaie Moorse klooster), de Salto van Roldan, Monte Aragón (11e eeuw), Castillo de Loarre (het best bewaarde Romaanse kasteel ter wereld), de stad Zaragoza, de steppen van de Monegros (waar schilder Goya is geboren) of (ca. 1,5 uur rijden) naar de hoge Pyreneeën. Daar zijn interessante gebieden als Nationaal Park Ordesa of de vallei van Hecho.
  Ook de zwembaden van Huesca behoren zomers tot de verkwikkende mogelijkheden. Bij een avondwandeling in het park van Huesca kunt u , met een beetje geluk , dan tevens de dwergooruil horen. In de stad zijn zeer veel bars en restaurants te vinden, van duur tot goedkoop en van pizzeria tot tapas- of broodjesbar. ’s Zomers zijn de meeste echt Spaanse restaurants pas na 21.00 of 21.30 uur geopend. Tussen de middag wordt gegeten van ± 13.30 tot 16.00 uur. In Nueno bevindt zich een zeer goed vegetarisch restaurant, genaamd La Olivera.

  Liefhebbers van Romaanse en Moorse cultuur komen volop aan hun trekken in dit gebied rond Huesca, dat plaatselijk bekend is als de hoya (bedding). In de lokale boekhandels zijn talrijke routes te verkrijgen langs alle dorpen van de bedding, die in het verleden ook grote artiesten en schrijvers heeft getrokken. Zelfs George Orwell heeft hier voetstappen staan.

  * * *

  VOORWAARDEN HUUR CASA VIVAN, SPANJE

  Voorwaarden (s.v.p. goed doorlezen)

  1. Inschrijving is definitief na ontvangst van het inschrijfgeld. Als de aanmelding mede ten behoeve van ander deelnemers geschiedt, dan is de aanmelder verantwoordelijk voor het nakomen van hun verplichtingen. Na ontvangst van uw opgave en de aanbetaling ontvangt u zo spoedig mogelijk een bevestiging.
  2. Huur is van zaterdag tot zaterdag, tenzij schriftelijk anders afgesproken.
  3. Het huis is niet bedoeld / geschikt voor groepen.
  4. I.v.m. regelgeving dienen wij alle namen van de mensen die met de hoofdhuurder meekomen te ontvangen.
  5. Het huis dient geheel schoon te worden achtergelaten voor de volgende huurder(s).
  6. Linnengoed na de laatste nacht s.v.p. gewassen in de terraskamer over de wasrekken hangen.
  7. Ernstige schadegevallen / problemen direct melden: tel. +31 654 63 77 66 of +31 611 35 02 85.
  8. Huisdieren zijn niet toegestaan (tenzij schriftelijk anders overeengekomen).
  9. In het huis mag niet gerookt worden.
  10. Niet met (zware) schoenen of bergschoenen op de trap en de houten vloeren lopen.

  2 – Betaling
  Het restant van de huursom moet uiterlijk 6 weken voordat de huurperiode begint in het bezit zijn van Johan Bos (Wild Nature Travels). Bij niet tijdige betaling kan Wild Nature Travels de boeking annuleren, waarbij reeds betaalde gelden niet worden gerestitueerd. De annuleringsvoorwaarden blijven dan onverminderd van toepassing. Bij aanmelding binnen 6 weken voor de huurdatum moet de gehele huursom direct bij aanmelding worden voldaan.

  3 – Annulering
  Bij annulering door de huurder is deze de volgende bedragen verschuldigd:

  • bij annulering tot 6 weken voor de  aanbetaling.bij annulering tussen 6 en 4 weken voor de huurperiode 25% van de huursom.
  • bij annulering 3 weken tot en met 8 dagen voor de huurperiode 75% van de huursom.
  • bij annulering binnen 8 dagen voor de huurperiode 100% van de huursom.

   4 – Aansprakelijkheid
  Wild Nature Travels is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van diefstal, letsel of ongeval berokkend aan de huurders, ongeacht door welke oorzaak of nalatigheid ontstaan. Wild Nature Travels kan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor vertraging en/of schade geleden door de deelnemer(s) als gevolg van motorische pech, natuurrampen, ziekte of andere oorzaken. Indien Wild Nature Travels een reservering moet annuleren om redenen die buiten onze macht liggen zal worden getracht een alternatief te vinden in de vorm van een ander huis of een hotel of zal de huursom onverkort worden gerestitueerd. Een eventuele schadeclaim kan nooit hoger zijn dan de huursom.

  • De sleutel
  De sleutelset krijgt u toegestuurd (tenzij er andere afspraken zijn gemaakt). Een tweede set bevindt zich in het huis. Na terugkomst één set sleutels s.v.p. direct retour naar Wild Nature Travels in Nederland.
  Uw auto bij het huis graag zo parkeren dat de smalle wegen niet geblokkeerd zijn (m.u.v. laden en lossen).
  U kunt het huis verlaten nadat u de volgende voorzorgsmaatregelen heeft genomen:

  • Controleren of de kachel goed uit en schoon is. Kacheldeurtjes i.v.m. ventilatie een beetje open laten staan.
  • Controleren of alle ramen – boven en beneden – goed dicht zijn (dichtgeklikt).
  • Controleren of alle ventilatieroosters bij ramen en deuren open staan
  • Controleren of er geen brandhout in het huis is blijven liggen (i.v.m. insecten).
  • Controleren of alle buitendeuren – boven en beneden – dicht en op slot zijn.
  • Controleren of de stroomschakelaar weer uit staat.
  • Controleren of de koelkast leeg is en goed schoon is gemaakt en dat de deuren ervan open staan (graag een theedoek over beide koelkastdeuren hangen).
  • Controleren of er nergens bederfelijke waar is achtergebleven: ABSOLUUT GEEN VOEDSEL ACHTERLATEN IN HET HUIS !!
  • Tussen oktober en april de kraan buiten afsluiten en het water binnen en bij de deur naar de buitenplaats aftappen.

  tikfouten voorbehouden

  * * *

  Reacties van huurders

  Wat een geweldig mooi huis, Johan! Je weet van gekkigheid niet waar te kijken wat betreft de beestjes. Alleen die roepende hoppen zijn nogal storend… 🙂

  Michael

  * * *

  Beste Tineke en Johan,
  Sinds enkele dagen zjn we weer terug in Amsterdam. We hebben een prima tijd gehad in Spanje en het was ook nog eens (in vergelijking met Nederland) uitzonderlijk goed weer! Voornamelijk 30 C en zon. Casa Vivan was optimaal om te verblijven en daarvandaan tripjes te doen.

  Het viel ons op dat er bijzonder veel wouwen (rode en zwarte) te zien waren, dit in tegenstelling tot september. Deze keer hebben geen sperwers en wespendieven gezien, in september wel. Ook de steenarend vloog in september vaker rond. Ondanks dat er veel gieren te zien waren leken het er minder dan in september. Interessant om verschillen te ervaren. Van zeer dichtbij hebben we de lammergier bij het huis zien overvliegen en ik was in de gelegenheid om daar mooie plaatjes van te schieten.
  We hebben inmiddels de sleutels naar jullie terug verzonden. Mochten jullie interesse hebben, dan kan ik de lijst van vogels die ik gezien heb, naar jullie toesturen.
  Indien er weer lezingen zijn, willen wij graag eens langskomen. Kunnen jullie ons op de hoogte houden?
  Veel dank voor het ter beschikking stellen van Casa Vivan en hopelijk tot een volgende keer.

  Groet,
  Annelies & Ger

  * * *

  Beste Tineke en Johan,
  Gistermiddag (18 juni) zijn we thuisgekomen na een fantastische vakantie in Casa Viván in Sipan. Twee weken lang temperaturen tussen 25 en 30 graden en een lekker windje erbij. Veel vogels gehoord en gezien. We komen tot 120 vogelsoorten. Ik zal je t.z.t. de lijst toesturen. We hebben een aantal uitstapjes gemaakt: 3 x naar Vadiello, 1 x naar het kasteel van Loarre en Ayerbe (Rio Gallego), 1 x naar Sariñena, 1 x naar Alquézar en 1 x naar Los Monegros (Bujaraloz, Casdasnos, Ballobar, en Otiñena). We hebben ook veel gewandeld rondom Sipan op de voor ons nieuwe wandelpaden, die er vier jaar geleden nog niet waren. En we zijn een keer naar de Alfarería van de familie Abio geweest. Bijna alle maaltijden hebben wij in deze twee weken op het dakterras gebruikt. Twee keer waaide het te hard.

  We hebben verder geen problemen gehad en waren dik tevreden over de inrichting van het huis. We gaan nu onze foto’s bekijken en eventueel bewerken. We zien terug op een geweldige periode in Casa Viván in Sipan.

  Hartelijke groeten en tot ziens van
  Nely en Henk (Loenen aan de Vecht)

  * * *

  Beste Johan,

  We hebben genoten van jullie huis. De houten vloeren en de trap zijn prachtig. Naast de Guara zijn we al twee dagen naar Monegros geweest. Een gebied met woestijninsecten. Wel een beetje heet, maar dat moet je er voor over hebben.

  Groeten,
  Kees den B.

  img_1670_sierra_de_guara_sipan_huesca

  Op de wanden bij het stuwmeer Vadiello zijn gieren gemakkelijk te zien. ’s Winters zijn hier rotskruipers te vinden.

  img_1621_sierra_de_guara_sipan_huesca

  Een ander gezichtspunt op Sierra de Guara, nabij de stad Huesca en het dorp Sipán.

  Vogels, zoogdieren, reptielen & amfibieën die in een straal van enkele kilometers rond het dorp voorkomen en die door de huurders tijdens verschillende seizoenen zijn gezien.

  Vogels
  Kwak (zeldzaam)
  Blauwe reiger
  Grote zilverreiger (incidenteel geval)
  Kraanvogel (tijdens trek in februari)
  Ooievaar
  Zwarte ooievaar (zeldzaam in rivierbedding)
  Wilde eend
  Zwarte wouw
  Rode wouw
  Grijze wouw (zeldzaam)
  Sperwer
  Lammergier
  Aasgier
  Vale gier
  Monniksgier (wordt steeds vaker gezien)
  Slangenarend
  Havikarend (zeldzaam)
  Grauwe kiekendief
  Blauwe kiekendief
  Bruine kiekendief
  Wespendief
  Buizerd
  Steenarend
  Dwergarend
  Visarend
  Slechtvalk
  Boomvalk
  Torenvalk
  Smelleken
  Rode patrijs
  Kwartel
  Waterhoen
  Oeverloper
  Houtduif
  Turkse tortel
  Zomertortel
  Koekoek
  Kuifkoekoek (incidenteel in voorjaar)
  Oehoe (’s nachts roepend in vroege voorjaar en soms zichtbaar op paal)
  Kerkuil
  Bosuil
  Dwergooruil (wordt zeldzamer)
  Steenuil
  Gierzwaluw
  Alpengierzwaluw
  IJsvogel
  Bijeneter (in seizoen vanaf het terras veel te zien)
  Scharrelaar (eerste waarneming in 2020, april/mei, is bijzonder)
  Hop
  Groene specht (Ib)
  Grote bonte specht
  Veldleeuwerik
  Boomleeuwerik
  Kuifleeuwerik
  Teklaleeuwerik
  Kortteenleeuwerik
  Rotszwaluw
  Oeverzwaluw
  Boerenzwaluw
  Roodstuitzwaluw (neemt snel toe)
  Huiszwaluw
  Waterpieper
  Boompieper
  Duinpieper
  Witte kwikstaart
  Grote gele kwikstaart
  Gele kwikstaart
  Waterspreeuw (bij rivier in winterseizoen, tot in het voorjaar)
  Winterkoning
  Heggenmus
  Roodborst
  Nachtegaal
  Zwarte roodstaart
  Roodborsttapuit
  Tapuit
  Blonde tapuit
  Zwarte tapuit (bij Montearagon)
  Blauwe rotslijster
  Merel
  Zanglijster
  Grote lijster
  Graszanger
  Cetti’s zanger
  Orpheusspotvogel
  Kleine zwartkop
  Baardgrasmus
  Provençaalse grasmus
  Tuinfluiter
  Zwartkop
  Orpheusgasmus
  Kleine zwartkop
  Bergfluiter
  Fitis
  Tjiftjaf
  Goudhaan
  Vuurgoudhaan
  Grauwe vliegenvanger
  Bonte vliegenvanger
  Kuifmees
  Pimpelmees
  Koolmees
  Zwarte mees
  Staartmees
  Boomkruiper
  Roodkopklauwier
  Zuidelijke klapekster
  Spreeuw (zeldzaam)
  Zwarte spreeuw (talrijk)
  Wielewaal
  Gaai
  Ekster
  Alpenkraai
  Kauw
  Raaf
  Zwarte kraai
  Ringmus
  Huismus
  Rotsmus
  Vink
  Europese kanarie
  Goudvink
  Appelvink
  Groenling
  Putter
  Kneu
  Cirlgors
  Geelgors
  Grijze gors
  Ortolaan
  Grauwe gors


  Zoogdieren

  Vos
  Genetkat
  Steenmarter / boommarter
  Das
  Edelhert
  Wild zwijn
  Provençaalse woelmuis
  Huismuis
  Bosmuis
  Eikelmuis
  Konijn
  Europese haas
  Grote hoefijzerneus
  Kleine hoefijzerneus
  Watervleermuis
  Dwergvleermuis
  Kleine dwergvleermuis
  Grijze grootoorvleermuis
  Bulvleermuis
  Huisspitsmuis


  Reptielen & amfibieën

  Gewone pad
  Rugstreeppad
  Vroedmeesterpad
  Spaanse groene kikker
  Schijftongkikker
  Parelhagedis
  Muurgekko
  Spaanse muurhagedis
  Trapslang
  Hagedisslang
  Adderringslang
  Algerijnse zandloper