Vogel- en natuurfotografie in Spanje

Exclusief: vogel- en natuurfotografiereis in Spanje (8 dagen)

o.l.v. Karel Beylevelt

prijsindicatie: bel of mail voor meer informatie

jagende Iberische lynx (© J.L. Ojeda)

  1. voor professionele natuurfotografen
  2. zowel individueel als voor groepen
  3. luxe schuilhutten
  4. luxe schuilhutten voor kleinere soorten
  5. in beschermd en afgezet gebied
  6. incl. alle vervoer en vergunningen
  7. incl. overnachtingen, eten en drinken

Deze exclusieve mogelijkheid kan uitsluitend geboekt worden op afspraak. Neem Contact op over gewenste data en prijzen. Niet in  juli en augustus.

Exclusieve fotografiereis

Spaanse keizerarend, steenarend, havikarend, monniksgier en Iberisch lynx

Spanje is voor Europa een uniek land. Nergens zijn er zoveel roofvogels te zien en te fotograferen als hier. Bovendien: de Spaanse keizerarend is een endeem. Ook de Iberische lynx komt uitsluitend in Spanje voor en is inmiddels de zeldzaamste wilde kat ter wereld. Wild Nature Travels biedt fotografen de mogelijkheid om vanuit luxe en zeer goed verborgen schuilhutten deze prachtige dieren te vereeuwigen. De schuilhutten zijn van alle gemakken voorzien en bevinden zich in volledig afgesloten privéterrein in  Spanje, in de bergen ten zuiden van Ciudad Real.

(© J.L. Ojeda)

Over één ding kunnen we direct duidelijk zijn: dit is een zeer exclusieve kans om bijzondere foto’s te maken. En er hangt uiteraard een prijskaartje aan. Wild Nature Travels kan dit arrangement op verschillende manieren voor u verzorgen. Als u komt met een groep tussen de 8 en 12 mensen dan is de prijs anders dan wanneer u samen met een partner of alleen van deze unieke kans gebruik wilt maken. Bovendien kunt u aangeven in welke tijd van het jaar u graag wilt deelnemen. Het is van belang om tijdig te reserveren aangezien het aantal plaatsen beperkt is. In de maanden juli en augustus zijn de schuilhutten vanwege de hoge temperaturen in dit gebied niet geschikt voor fotografie.

Tot slot: op deze pagina tonen wij slechts enkele beelden. Tijdens de reis krijgt u de mogelijkheid om van speciale schuilhutten gebruik te maken voor Iberische lynx, Spaanse keizerarend, havikarend en steenarend en voor de monniksgier. Daarnaast zijn er andere schuihutten voor de mooie kleinere soorten als blauwe ekster, hop, bijeneters, noem maar op. Tijdens de reis kan ook een trip door het gebied gemaakt worden met een 4×4-terreinwagen en een locale gids die precies weet waar de leuke plekken zijn. De verblijven zijn eveneens luxe, zodat u elke dag goed uitgerust met uw foto- of filmcamera aan de slag kunt.

Al jaren is er veel vraag naar mogelijkheden om vanuit schuilhutten spectaculaire diersoorten te kunnen fotograferen. Wild Nature Travels biedt de unieke mogelijkheid om de meest zeldzame en meest fraaie soorten van Spanje voor de lens te krijgen. Veel mensen kennen de Iberische lynx van Nacionaal Park Doñana, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de katten daar bijna zijn verdwenen. In het gebied waar onze schuilhutten staan bevindt zich – gelukkig – een vrij dichte populatie lynxen en ze zijn goed beschermd. De kans dat ze hier door een auto worden overreden of door een jager per ongeluk worden geschoten is nihil. Het gebied waar de schuilhutten staan is heel groot en goed beschermd. Ook wordt er onderzoek gedaan naar deze soorten. Ander bijkomend voordeel is dat de dieren hier ook niet bedreigd worden door oprukkende landbouw, zoals in Doñana. Het is logisch dat waar de zeer gevoelige lynx het goed doet ook andere bijzondere soorten zich goed kunnen handhaven, zoals de Spaanse keizerarend, de havikarend, de steenarend, de monniksgier en de vale gier.Neem voor de mogelijkheden contact op via ons Contactformulier

monniksgier (© J.L. Ojeda)