Bas van Balen, onze Indonesië-expert

Bas van Balen (1954)
Bas van Balen reisde in 1979 voor het eerst naar Indonesië. Dat was het begin van een carriére in de archipel waarbij Bas vrijwel alle provincies van het land bezocht heeft! En telkens stonden daarin vogels centraal. In 1999 is hij gepromoveerd op een proefschrift met de titel ‘Birds on fragmented islands’. Het beschrijft de relatie tussen het voorkomen van bosvogels en de fragmentatie van het bos op Java en Bali.
U kunt een arrangement door ons laten samenstellen met deze topgids. Bijvoorbeeld voor uw eigen groep. Neem hiervoor contact op via ons formulier: 

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  BirdLife International
  Bas heeft de afgelopen 25 jaar in Indonesië voor uiteenlopende organisaties als BirdLife International, het Wereld Natuur Fonds en Wetlands International gewerkt. Daarnaast heeft hij voor diverse reisbureaus vogelreizen naar Indonesië begeleid. In dat kader heeft hij belangrijke bijdragen geleverd aan de veelgeprezen ‘vogelreisgids’ Birding Indonesia.

  Voor Wild Nature Travels verzorgt Bas de reis naar Noord-Sulawesi: ‘In het spoor van de maleo’. Op verzoek kan hij ook naar andere bestemmingen in Indonesë een speciaal arrangement organiseren. U kunt aangeven wat uw wensen zijn en dan zullen wij onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en u desgewenst een aanbieding doen.

  Bas wordt regelmatig genoemd in het beroemde boek ‘Song of thé Dodo’ van David Quammen. Quammen is zeer lovend over deze vogelaar uit Nederland.