Roemenië 2007 – 1

ROEMENIË – 2007: Karpaten en Donau-delta | verschillende deelnemers

Karpaten en Donau-delta (4 t/m 12 mei 2007)

Hieronder enkele korte bevindingen van de deelnemers aan de reis naar Roemenië


,,Een geweldige reis gehad naar Roemenië. Veel gezien, goed verblijf, goed verzorgd, goede begeleiding. Roemenie is nog ongerept, uitgestrekt met mooie landschappen. Merijn en Calin deden het uitstekend als gidsen. Een prima koppel ook.”
Marc Assenberg (via e-mail)


“Een prachtige reis, zeer goed verzorgd! De gidsen waren buitengewoon goed.”


,,We hebben heel erg genoten. Alles was prima verzorgd. Afwisselend, met mooie locaties. De Karpaten zijn prachtig. Ik was de oudste, maar het lopen in de bergen ging prima.“

,,Het varen met de kleine bootjes in de Donaudelta was een bijzondere ervaring ondanks de lage waterstand konden we toch de Zwarte Zee bereiken. De hotelboot was keurig voor elkaar. Ik vond de gidsen Merijn en Calin fantastisch.”
Maria van Basten-Batenburg (telefonisch)


Roemenië is duidelijk nog in opbouw, maar dat is het al erg lang en het gaat tergend langzaam. Het is te hopen dat er gauw een omslag komt en dat hun ongerepte natuur met vogels, maar ook unieke zoogdieren als de bruine beer, de wolf en lynx behouden blijft.

Totaal hebben we tijdens de reis zo’n 200 vogelsoorten waargenomen. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de uitstekende gidsen Merijn van Leeuwen en Calin Hodor. Calin is een Roemeen met een enorm natuurhart en een groot gevoel voor humor. Merijn is misschien jong in vergelijking met veel van de deelnemers, maar heeft zo`n dosis ervaring, dat hij eigenlijk overal antwoord op heeft. Bovendien daag ik iedere volgende reiziger die Van Leeuwen als gids heeft uit, hem uit zijn humeur te krijgen. Het is onze groep niet gelukt!
Kees Bode (via e-mail)