Contactformulier Wild Nature Travels

  Als u dit formulier opstuurt dan krijgt u na ontvangst een bevestiging en nemen wij vrijblijvend contact met u op voor de mogelijkheden. Op onze home-page staat hoe een en ander werkt: Wij bieden uitsluitend maatwerk aan. U kunt zich dus niet inschrijven voor een willekeurige groepsreis.


  Geef uw keuze aan:


  Ik wil graag contact met u i.v.m. de reis / excursie:

  Uw gegevens:

  Aanhef: MeneerMevrouw

  Uw naam:

  Adres: Nummer:

  Postcode: Woonplaats

  Uw geboortedatum:

  Uw telefoonnummer (vast): Uw mobiele nummer:

  Uw e-mailadres:


  Hoe heeft u van ons gehoord?

  via vriendenvia Vogelshet Vogeljaarhet Vogelfestivalplaatselijke VWGvia internet zoekenvia Rootzvia SOVON-daganders namelijk:


  Inschrijving op volgorde van binnenkomst.

  De reizen binnen Europa zijn exclusief vlucht. Andere bestemmingen zijn inclusief vlucht.

  Prijzen en data

  Kleine prijswijzigingen blijven voorbehouden. Data buiten Europa onder voorbehoud i.v.m. vliegschema's luchtvaartmaatschappijen. Prijzen op basis van 2-persoonskamers (bij uitzondering drie per kamer).

  Inbegrepen zijn: alle vervoer in het land van bestemming, overnachtingen, entrees, maaltijden en gids(en). Toeslag 1-persoonskamer: zie vermelding bij de reis.

   

  Vroegboekkorting

  Zie voor de vroegboekkortingen de vermelding bij de reisbeschrijving (info/tips).

  Betaling en voorwaarden

  Aanbetaling € 300,00 p.p., op rek. nr: NL82 INGB0007303323 van Wild Nature Travels.

  Na ontvangst krijgt u een bevestiging.

  Het volledige bedrag dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis bij ons binnen te zijn. Een reisverzekering en een annuleringsverzekering raden wij u aan. Lees vooraf de algemene voorwaarden.

   

   

   

  Wild Nature Travels | Jacob van Strijplein 67 1816 NV Alkmaar

  rek. nr: NL82 INGB0007303323 | KvK-nr: 37069119 - tel: 0654 63 77 66


  Ik heb kennis genomen van de reisomschrijving en -voorwaarden.

  Sri Lanka: op safari in wetlands, jungle en savanne (± 15 dagen)
  >> op dit moment is deze reis niet beschikbaar vanwege de politieke situatie

  prijsindicatie: € 3.990,00 p.p. (minimaal 5 personen)

  groep o.l.v. Roland van der Vliet
  (groepsarrangement op een voor u geschikte datum, of vraag informatie aan voor een individueel arrangement met een lokale gids)  

  de beroemde Blauwe Kitta (© Johan Bos)

   1. geschikt voor alle natuurliefhebbers
   2. minimale groepsgrootte: 04
   3. of informeer naar individueel arr.
   4. reis begint op Schiphol of in Dusseldorf
   5. prijs incl. vliegticket & all in
   6. toeslag 1-persoonskamer € 450,00 p/w
   7. vroegboekkorting n.v.t.

   

  Indien genoemde gidsen onverhoopt niet beschikbaar zijn dan zorgen wij voor een gelijkwaardige vervanger.

  Algemeen
  Sri Lanka, het land dat wel ‘de parel in de Indische Oceaan’ wordt genoemd, biedt een ongekend aantal vogels (waaronder meer dan 25 endemische soorten!), veel grote zoogdieren en veel vlinders. Het landschap is zeer gevarieerd, de bevolking is er vriendelijk, het land heeft een eeuwenoude en rijke culturele historie. Sri Lanka is een topbestemming en u bent verzekerd van de beste begeleiding. Onze lokale gids is de zeer ervaren vogelkenner Upali.

  een van de vele gave wetlands (© Johan Bos)

  Karakter van de reis
  Sri Lanka heeft een veelheid aan biotopen. We vinden er wetlands, bergen, savannen, zoetwatertanks, regenwoud, uitgestrekte rijstvelden. Ieder gebied heeft zijn eigen vogelbevolking. Deze reis is erop gericht om zo veel mogelijk verschillende biotopen te bezoeken. We hebben daarvoor een route over het eiland uitgezet waarbij we telkens één á twee nachten een hotel of lodge als uitvalsbasis gebruiken. Naast de overweldigende natuur heeft Sri Lanka ook een rijke culturele historie, in deze reis ruimen we daar ook twee dagen voor in. Overigens is het rond de culturele bijzonderheden ook goed vogelen. Deze reis biedt de mogelijkheid om veel van de bijzondere vogelsoorten en zoogdieren te zien te krijgen.

  Indische nimmerzat (© Johan Bos)

  Voor alle bestemmingen geldt dat u meer informatie kunt krijgen over dit onderwerp via het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Nieuwe situatie
  Sri Lanka is een boeddhistisch bolwerk, met in Kandy de beroemde ‘Tempel van de Tand’ (Temple of the Tooth). De bevolking is uiterst vriendelijk en voorkomend. De strijd tussen de Tamils en de regeringstroepen is, zoals bekend, inmiddels achter de rug. Het deel waar wij reizen en verblijven is nooit strijdtoneel geweest.

  Lokale partner
  Deze reis wordt georganiseerd samen met onze lokale partner op Sri Lanka. We hebben in hen een goede en gedegen organisatie gevonden, die aansluit bij onze doelstelling: de bescherming van waardevolle natuurgebieden door op een verantwoorde manier toeristen rond te leiden. De lokale reisorganisaties werken er hard aan om bij natuurliefhebbers hun prachtige land onder de aandacht te brengen. Wij willen hen daar graag in steunen.

  Javaanse marabou (© Johan Bos)

  Tijdens deze reis hebben we fraaie accommodaties. Het eten is heel goed. De hele reis hebben we een Sri Lankaanse gids bij ons, met chauffeur. Onze minivan heeft airco aan boord.

  Dagritme
  De reis is zo opgebouwd dat we de tijd krijgen om te wennen aan het klimaat. De excursies in het regenwoud, die het meest aan energie vragen, zijn daarom aan het einde van de reis gepland. Een aantal keren zullen we echt vroeg opstaan om op tijd op onze bestemming te zijn. Daarnaast is het uiteraard zo, dat vogels vooral ’s ochtends actief zijn, en wij dus ook. Halverwege de dag doen we meestal wat rustig aan.

  Klimaat
  Sri Lanka kent een tropisch klimaat. De temperatuur is rond de 30 graden en de luchtvochtigheid is hoog. Deze reis vindt plaats in de droge tijd. Los van mogelijk een enkele regenbui zullen we geen last hebben van de moesson.

  luipaard in Yala (© Johan Bos)

  Conditie
  In de reis zijn enkele wandelingen opgenomen, waarvan twee van ’s ochtends vroeg tot in de middag. Er worden voldoende rustmomenten ingebouwd, en daarnaast wordt er vaak gestopt om vogels te spotten. Voor mensen met een normale conditie is dit alles goed te doen. Het is belangrijk om veel water te drinken.

  Gezondheid
  U kunt bij de GGD informatie krijgen over vaccinaties e.d.

  Aanbevolen vogelgidsen
  ‘A field gide to the birds of Sri Lanka’, John Harrison, ISBN 13: 978-0-19-567330-1 ‘Pocket Guide to the birds of the Indian Subcontinent’, Grimett, Inskip & Inskip, ISBN 0-7136-6304-9

  Liefhebbers van planten kunnen het boek ‘Illustrated field guide to the flowers of Sri Lanka’ (J. & J. de Vlas) aanschaffen, ISBN-nr: 978-955-1917-00-5 (te bestellen via www.ariedejong.eu). Het is mogelijk in Sri Lanka gidsen te krijgen van vlinders.

  Programma

  In het programma worden ter illustratie een aantal vogelsoorten genoemd. We gebruiken hier de Nederlandse namen, maar van sommige soorten is er nog geen Nederlandse naam bekend. In die gevallen noemen we de Engelse naam.

  briesende Indische olifanten in Yala (© Johan Bos)

  Dag 1: Vertrek vanaf luchthaven

  Dag 2: Aankomst
  We komen vroeg in de ochtend aan op het vliegveld van Colombo. Daar worden we welkom geheten door onze gids en chauffeur. Dwars door het chaotische Aziatische verkeer brengen zij ons naar het prachtig gelegen Ranweli Holiday Resort in Waikkal. Dit eco-friendly resort ligt op een schiereilandje, met aan de ene kant de Indische Oceaan en aan de andere kant een door onze Hollandse voorvaderen gegraven kanaal. Ranweli is bereikbaar door met een pontje het kanaal over te steken. Deze dag nemen we de tijd om bij te komen van de lange vlucht en een beetje te wennen aan het andere klimaat. Deze plek leent zich daar overigens uitstekend voor: niets moet, zwemmen mag, maar zelfs vanuit de ligstoel zijn al de eerste vogels te spotten. Wat te denken van Blauwstaart-bijeneter Treurmaina, Boomkwikstaart, Geelsnavelbabbelaar, verschillende soorten honingzuigers, veel sterns over zee, een overvliegende Witbuikzeearend ?

  bruine visuil (© Johan Bos)

  ’s Middags rijden we naar ons volgende verblijf The Chaaya Village in Habarana, waar we twee nachten zullen verblijven. Ook dit is een toplocatie, zowel wat betreft de accommodatie zelf als de vogelrijke omgeving. Deze lodge ligt aan een zogenoemde tank, een zoetwaterreservoir die sinds eeuwen wordt gebruikt om in de regentijd water op te vangen, om dit in de droge tijd te gebruiken voor de landbouw. Deze tanks zijn vaak weelderig begroeid met lelies, lotus- bloemen en herbergen talloze vogelsoorten, een kleine greep: Grijskoppurperkoet, Witbuikwaterhoen, Indische Fluiteend, Indische Dwergaalscholver, Indische Aalscholver, Slangehalsvogel.

  Dag 3: Eerste kennismaking
  ’s Ochtends gaan we varen over het kanaal, een mooie manier om kennis te maken met de Aziatische avifauna. We zien veel verschillende reigersoorten, o.a. Indische Ralreiger, Mangrovereiger, Chinese Woudaap, Zwarte Roerdomp, alle soorten zilverreigers, maar ook de magnifieke Ooievaarsbekijsvogel, en de Reuzenstekelstaart-gierzwaluw, een reusachtige gierzwaluw. Naast vogels hopen we ook de Water Monitor, een grote varaan te zien.

  Sri Lanka-babbelaar, een endeem (© Johan Bos)

  ’s Middags maken we in het Kawdulla National Park onze eerste jeep-safari. Centraal in dit park ligt een groot meer en aan de oevers zien we Witbuikzeearend, Grote Rivierarend, Indische Nimmerzat, Bisschopsooievaar en misschien wel de zeldzame Javaanse Maraboe. Als we tegen het vallen van de avond het park weer uitrijden proberen we het geluid van de Indische Nachtzwaluw te horen.

  Dag 4: Birdtrail
  We maken onder andere een wandeling vanuit onze lodge langs de Birdtrail, een mooie route speciaal uitgezet voor vogelliefhebbers. We lopen door een open parkachtig landschap, langs de oever van de tank. De mogelijkheden zijn: Bruine Visuil, Kortvleugelkoekoek, de endemische Roodkeelbaardvogel, Negenkleurige Pitta, en de fraaie Damalijster.

  negenkleurige pitta (© Johan Bos)

  Dag 5: Cultuur
  ’s Ochtends is er nog even tijd om een stukje van het Birdtrail te lopen, dat zal dan ook het enige echte vogelen zijn van deze dag. Dit wordt namelijk een culturele dag. We rijden naar Kandy, de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Hier vinden we de beroemde Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha bewaard wordt. Het tempel-complex is zeer de moeite waard, ’s middags zullen we er doorheen wandelen. Vrees niet: ook hier zitten verrassend veel vogels. ’s Avonds zullen we, net als vele Sri Lankanen, de tempel binnengaan, een belevenis op zich. Kandy is door de Unesco op de Werelderfgoedlijst geplaatst. We overnachten in het sfeervolle Suisse Hotel, midden in de stad.

  Dag 6: Botanische tuin
  We beginnen de dag met een wandeling door de botanische tuin van Kandy. Naast de bloemenpracht zijn er veel vogels: de endemische Ceylonese Baardvogel, Scharlaken Menievogel (Scarlet Minivet), Indische Sperwerkoekoek. Het park herbergt een kolonie van 30.000 Fruitbats, grote fruitetende vleerhonden. Dit is een sensationele ervaring op zichzelf.

  ’s Middags rijden we naar het plaatsje Nuwara Eliya. Achter ons hotel ligt het Galway National Park, waar de liefhebbers aan het einde van de dag nog even kunnen vogelen. We overnachten in The Galway Forest Lodge.

  waterfazant (© Johan Bos)

  Dag 7: Horton Plains
  Vandaag staan de Horton Plains op het programma, een hoogvlakte op zo’n 2000 meter. Hier vinden we een bijzonder fraai landschap met bergen, bos, wijdse grasvlakten, kristalheldere bergbeken, met een zeer bijzondere vegetatie. En natuurlijk vogels, waaronder een aantal zeer speciale: Ceylon Vliegenvanger, Yellow-eared Bulbul, Kashmirvliegenvanger, Ceylonhoutduif, Zuidzeewaluw, Zwarte Roodborsttapuit, Aziatische Kuifarend. We trekken er de hele dag voor uit en die begint vroeg: om 6 uur willen we in het park zijn voor de Ceylonfluitlijster. Deze super-endeem is slechts op één plek ter wereld te zien: de Arrenga-pool, een kleine vijver langs de weg en dan ook nog alleen in de vroege ochtendschemering. Als deze missie is geslaagd gaan we wandelen, een lange ronde door het park. We doen het overigens kalm aan, want onderweg valt er veel te genieten. De meegebrachte lunchpakketten worden tijdens de middagpauze genuttigd bij Worlds End, een plek met een fantastisch uitzicht. De hoogvlakte eindigt hier in een honderden meters diepe afgrond. Als we in de loop van de middag terugkomen rusten we uit. We blijven in The Galway Forest Lodge.

  rivierlandschap met regenwoud (© Johan Bos)

  Dag 8: Kitulgala
  ’s Ochtends verplaatsen we ons naar Kitulgala aan de rivier de Kelani, de plaats waar de film ‘Bridge on the river Kwai’. is opgenomen. In de loop van de middag, als we warmste deel van de dag hebben gehad, maken we een wandeling in de buurt van het hotel, om voor het eerst de sfeer van de jungle te proeven. Een kleine greep uit de veelheid aan soorten: Ceylonspoorkoekoek, Ceylonese Vleermuisparkiet, Ceylonese Babbelaar (allen endemen), Geeloorspecht, Goudvoorhoofdbladvogel. We slapen in het Kitulgala Rest House, pal aan de rivier.

  paradijsvliegenvanger (© Johan Bos)

  Dag 9: Kelani Forest
  Al vóór zonsopgang steken we de rivier over in een kleine catamaran om te gaan wandelen door het Kelani Forest Reserve, een restant tropisch regenwoud. Eerst lopen we nog langs huizen en hutjes in het bos, waar de mensen die net wakker worden ons vriendelijk ‘good morning’ wensen. Al snel gaan we echt de jungle in, met de bijbehorende soorten met de fantastische namen als Malabarentrogon, Ceylondwergfazant, Ceylonhoen, Ceylonbeo, Vlekvleugellijster, Sri Lanka Grey Hornbill, Vlaggendrongo. ’s Middags rijden we in de richting van het laatste grote regenwoudresevaat van Sri Lanka: Sinharaja. We brengen onze eerste nacht door in de basic maar o zo sfeervolle lodge The Blue Magpie (vernoemd naar een van Sri Lanka’s meest beroemde endemen: de Blauwe Kitta.

  Dag 10: Sinharaja
  Vandaag zijn we vanaf vroeg in de ochtend tot ver in de middag in het nationale park Sinharaja. We maken een lange wandeling door het regenwoud en gaan op zoek naar de meest bijzondere endemen, zoals: Grijskoplijstergaai, Blauwe Kitta, Bruinkapjungle timalia, Ceylonese Dwerguil, Maskerspreeuw en de bijzonder fraaie Roodwangmalkoha. In Sinharaja zijn bijna alle endemische soorten van Sri Lanka te vinden. Vandaag worden we bijgestaan door een extra lokale gids, met de meest recente informatie over de ‘goede plekken’. We blijven vannacht in The Blue Magpie.

  Dag 11: Naar Yala
  ’s Ochtends maken we een tweede maar korte wandeling door Sinharaja, om eventuele gemiste soorten te gaan zoeken. ’s Middags rijden we richting het nationale park Yala. We overnachten in The Yala Village, prachtig gelegen aan de rand van het park.

  jakhals in Yala (© Johan Bos)

  Dag 12: Yala National Park
  Een hele dag in het park Yala! Yala is het op één na grootste nationale park van Sri Lanka, en beslaat 97.800 ha. Het is beroemd om zijn grote zoogdieren zoals Olifanten, Wilde Zwijnen, Jakhalzen, Waterbuffels, en vooral: Luipaarden. Van die laatste soort heeft het park de grootste dichtheid ter wereld. Het landschap is vrij open, met veel lage struiken, waar de dieren zich goed in kunnen verstoppen. In de poelen en plassen vinden we Krokodillen. Wij gaan op safari in dit park en worden rondgereden in jeeps. Halverwege de dag, als het op z’n heetst is, pauzeren we en lunchen in het park. In de reis is dit één van de onbetwiste hoogtepunten. Een waarneming van een Luipaard wordt niet gegarandeerd, maar de kans is hier groter dan waar ook ter wereld! We overnachten wederom in The Yala Village.

  Dag 13: Bundala National Park
  Nadat we onze bagage hebben gepakt, vertrekken we naar Bundala National Park. Dit park ligt aan de kust en is één van de beste plekken om naar steltlopers en sterns te kijken. Het park bestaat vooral uit baaien, zandstranden en plassen. Vanuit onze jeeps zoeken we naar Grote Griel, Kleine Vorkstaartplevier, Grote Kuifstern, Bengaalse Stern.

  zwarte roerdomp (© Johan Bos)

  ’s Middags rijden we in de richting van Galle. We maken nog een korte stop bij de tank van Tissamaharana. Doelsoorten: Waterfazant, Grijze Pelikaan en de Kleine Groensnavelmalkoha. We overnachten in het stijlvolle Closenberg Hotel in Galle.

  Dag 14: Galle
  Na al het moois in de natuur wat we de afgelopen dagen hebben gezien, sluiten we vandaag de reis af met een culturele dag. We nemen ’s ochtends de tijd om rond te kijken in Galle. In dit stadje ligt een belangrijk stuk van onze Nederlandse geschiedenis. In 1640 bouwden de Hollanders er een fort om de haven te beschermen. Het fort en bijbehorende nederzetting ligt er nog steeds, tevens is er een maritiem museum. ’s Middags rijden we naar Colombo, om onze laatste nacht door te brengen in The Cinnamon Grand. Een laatste afsluitende borrel in de stad?

  Dag 15; Retour
  Het einde van de reis: we worden ’s ochtends vroeg van het hotel naar het vliegveld in Colombo gebracht, en vandaar vliegen we terug naar Amsterdam.

  the Temple of the Tooth


  Het programma kan afwijken i.v.m. de actualiteit, de toestand van de wegen en/of het weer. Indien een van de gidsen onverhoopt niet beschikbaar is, dan zorgen wij voor een andere reisbegeleider.