Contactformulier Wild Nature Travels

  Als u dit formulier opstuurt dan krijgt u na ontvangst een bevestiging en nemen wij vrijblijvend contact met u op voor de mogelijkheden. Op onze home-page staat hoe een en ander werkt: Wij bieden uitsluitend maatwerk aan. U kunt zich dus niet inschrijven voor een willekeurige groepsreis.


  Geef uw keuze aan:


  Ik wil graag contact met u i.v.m. de reis / excursie:

  Uw gegevens:

  Aanhef: MeneerMevrouw

  Uw naam:

  Adres: Nummer:

  Postcode: Woonplaats

  Uw geboortedatum:

  Uw telefoonnummer (vast): Uw mobiele nummer:

  Uw e-mailadres:


  Hoe heeft u van ons gehoord?

  via vriendenvia Vogelshet Vogeljaarhet Vogelfestivalplaatselijke VWGvia internet zoekenvia Rootzvia SOVON-daganders namelijk:


  Inschrijving op volgorde van binnenkomst.

  De reizen binnen Europa zijn exclusief vlucht. Andere bestemmingen zijn inclusief vlucht.

  Prijzen en data

  Kleine prijswijzigingen blijven voorbehouden. Data buiten Europa onder voorbehoud i.v.m. vliegschema's luchtvaartmaatschappijen. Prijzen op basis van 2-persoonskamers (bij uitzondering drie per kamer).

  Inbegrepen zijn: alle vervoer in het land van bestemming, overnachtingen, entrees, maaltijden en gids(en). Toeslag 1-persoonskamer: zie vermelding bij de reis.

   

  Vroegboekkorting

  Zie voor de vroegboekkortingen de vermelding bij de reisbeschrijving (info/tips).

  Betaling en voorwaarden

  Aanbetaling € 300,00 p.p., op rek. nr: NL82 INGB0007303323 van Wild Nature Travels.

  Na ontvangst krijgt u een bevestiging.

  Het volledige bedrag dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis bij ons binnen te zijn. Een reisverzekering en een annuleringsverzekering raden wij u aan. Lees vooraf de algemene voorwaarden.

   

   

   

  Wild Nature Travels | Jacob van Strijplein 67 1816 NV Alkmaar

  rek. nr: NL82 INGB0007303323 | KvK-nr: 37069119 - tel: 0654 63 77 66


  Ik heb kennis genomen van de reisomschrijving en -voorwaarden.

  Vogelreis Tarifa & Straat van Gibraltar (8 dagen)

  aasgier (© Johan Bos)

  o.l.v. Roland van der Vliet en/of Johan Bos

  >> prijsindicatie p.p.: € 1.750,00 (minimaal 5)
  >> bij kleinere groep ontvangt u offerte

   1. geschikt voor alle natuurliefhebbers
   2. we richten ons op rustig vogelen en fotograferen
   3. maximum aantal deelnemers: 12
   4. de reis begint/eindigt in Malaga
   5. excl. ticket, koffiestops, drankjes a/d bar
   6. incl. vervoer, eten en verblijf in Spanje
   7. toeslag 1-persoonskamer € 220,00
   8. vroegboekkorting ( 3 mnd) van € 50,00

  Algemeen
  Bij Tarifa, de meest zuidelijke punt van Europa, concentreert zich de vogeltrek van soorten die vanuit Europa naar Afrika gaan om te overwinteren. Er zijn twee van deze belangrijke trekroutes: oostelijk (over de Bosporus) en westelijk via Tarifa. Vanaf de heuvels bij het stadje is het vooral spektaculair om te zien hoe de grote aantallen roofvogels en ooievaars zich opmaken voor de oversteek naar Afrika.

  September is de toptijd, onder andere voor zwarte ooievaar, aasgier, dwergarend, slangenarend en wespendief. Rond de heuvels van het gebied zijn tevens andere soorten te zien, zoals vale gieren en zangertjes: kleine zwartkop, brilgrasmus, tjiftjaf, enz. Langs de kust trekken jan van genten en vale en Kuhls pijlstormvogels.

  slangenarend (© Johan Bos)

  In de omgeving bevinden zich verschillende voor vogels interessante natuurgebieden: een kurkeikenbos, een natuurlijk meer, zoutpannen, rijstvelden en een vogelrijk strand. Doelsoorten van deze reis zijn trekvogels, zwarte ooievaar, roofvogels en andere dagtrekkers, zoals bijeneter en roodstuitzwaluw. Daarnaast zoeken we steltlopers, witkopeenden en purperkoeten.

  Er is één overnachtingspunt, aan het strand, zodat vanaf het terras over zee gekeken kan worden (?). Tijdens deze reis wordt ongeveer de helft van de tijd aan het observeren van landtrek besteed. We beginnen daar dagelijks mee rond 10.00 uur als er voldoende thermiek is, waarvan de zweefvliegers gebruikmaken alvorens ze zich over het water wagen. We blijven dan een uur of vier kijken. De rest van de dag bezoeken we goede vogelgebieden in de omgeving. Het programma kan i.v.m. de weersomstandigheden wijzigen.

  zwarte ooievaar (© Johan Bos)

  Hoeveel vliegt er langs?

  De Spaanse SEO/BirdLife telt vanaf de heuvels vogeltrek bij Tarifa. In 2000 (bron: KNNV Veldgids Roofvogels) waren het talrijkst: ooievaar (113.006), zwarte ooievaar (2.932) wespendief (78.386), zwarte wouw (91.942), aasgier (1.568), slangenarend (8.820), dwergarend (7.500), vale gier (4.816), grauwe kiekendief (511) en sperwer (2.335).

  Programma

  Dag 1. Aankomst, ophalen in Malaga

  Vervoer naar Tarifa, bespreking programma.

  Dag 2. Vogeltrek
  We genieten van de (roof)vogeltrek vanaf de heuvels. De soorten die gezien kunnen worden zijn elke dag afhankelijk van het weer. Er is een post, waar we mogelijk ook Spaanse tellers tegenkomen.

  vale gieren zijn ook altijd bij Tarifa te zien (© Johan Bos)

  ’s Middags bezoeken we het strand. Hier zijn steltlopers als de strandplevier te vinden en er is een slaapplaats van Audouinsmeeuwen. Ook Bengaalse stern rust af en toe op de stranden. Daarna gaan we naar een dichtbij gelegen bergrug waar we goede kans maken om blauwe rotslijster, zwarte tapuit en rotszwaluw in het vizier te krijgen. Ook de kaffergierzwaluw laat zich hier wel eens zien.

  Soms zitten de vale gieren bij voedsel op de grond (© Johan Bos)

  Dag 3. Vogeltrek en Laguna de Medina
  We bekijken de (roof)vogeltrek, gevolgd door een bezoek aan Laguna de Medina, een natuurlijk meer met duizenden watervogels: water is leven in het droge Spanje, waar gedurende de zomer de meeste meren opdrogen. We zien onder andere geoorde fuut, flamingo, witkopeend, krooneend, purperkoet, steltkluut, lachstern en zangvogels.

  purperkoet (© Johan Bos)

  Dag 4. Vogeltrek en rijstvelden
  ’s Ochtends bekijken we de (roof)vogeltrek. Daarna bezoeken we La Janda, rijstvelden met reigers, kiekendieven en andere trekvogels. Vervolgens rijden we naar de marismas van Barbate, zoutpannen waar we steltlopers proberen te zien.

  Dag 5. Vogeltrek en Palmones-delta
  In de ochtend genieten we van de roofvogeltrek, waarna we de delta van de Palmons-rivier bezoeken. Hier zijn normalitair bijzondere meeuwen en steltlopers te zien, zoals de dunbekmeeuw en krombekstrandloper. Ook wandelen we over het strand langs de Baai van Algeciras waar vaak grote aantallen sterns aanwezig zijn. Ook de kuifaalscholver kunnen we daar verwachten.

  kleine zilverreiger (© Johan Bos)

  Dag 6. Vogeltrek en Los Alcornocales
  We bekijken de (roof)vogeltrek. ’s Middags bezoeken we Los Alcornocales. Dit is het grootste kurkeikenwoud van Spanje en nagenoeg ongerept. We maken midden in het bos een wandeling. Het is hier stil en sfeervol. Roofvogels houden zich hier op als het slecht weer is. Ze wachten op een gunstig moment voor de oversteek naar Afrika, zoals dwergarend en slangenarend. Ook aasgieren kunnen hier gezien worden.

  Dag 7. Vogeltrek
  We bekijken de (roof)vogeltrek op de heuvels en de middag is vrij in te vullen.

  Dag 8. Terugreis

  Retour naar Malaga.


  Het programma kan afwijken i.v.m. de actualiteit, de toestand van de wegen en/of het weer. Indien een van de gidsen onverhoopt niet beschikbaar is, dan zorgen wij voor een andere reisbegeleider.