Johan in Ethiopië (foto: Karel Beylevelt)

Johan Bos (1956)
Wild Nature Travels  is opgericht door Johan Bos. Johan was twintig jaar dagbladjournalist. Nog altijd schrijft hij geregeld artikelen en verhalen over de natuur. Hij is gepassioneerd ornitholoog en vogelfotograaf en was zes jaar voorzitter van de Vogelwerkgroep Alkmaar e.o. In zijn eigen regio maakt hij zich al jaren sterk voor natuurbehoud.

Johan is auteur van vele publicaties over Nederlandse natuur, waaronder het boek ‘Zeehond & Waddenzee’ en het boek ‘De Schoorlse Duinen’. Als redacteur en taalkundige werkt hij mee aan uitgaven van KNNV Uitgeverij. De veldgids Roofvogels van B. Génsbol is daar een voorbeeld van. Samen met illustrator Frits-Jan Maas heeft hij in 2007 een boek gemaakt over het herkennen van vogels, getiteld: ‘Vogels voor elke dag’. Deze uitgave (zie elders op de site) is vooral bedoeld voor mensen die nog niet zo veel ervaring hebben. Nieuw is het boekje: ‘Alkmaar heeft vleugels’, over de vogels van zijn eigen woonplaats. Dit boek, dat hij samen met Miranda Zutt en met medewerking van de VWG Alkmaar maakte, heeft twee prijzen ontvangen. Johan heeft ook een eko-thriller geschreven, getiteld Refugium. Bij Bol staat zijn boek op 4,7 sterren van de 5.

Johan en zijn team deskundige gidsen vinden het van belang om natuurbescherming tot stand te brengen via duurzame reizen. Wild Nature Travels kiest daarom voor samenwerking met lokale mensen en organisaties. “Dan weten we tenminste precies waar onze euro’s terechtkomen en deze mensen gun je het ook.”

Een van zijn grote fascinaties is de lammergier. Vandaar de vele foto’s van dit indrukwekkende dier. “Wie de lammergier graag wil zien kan het beste eens meegaan met de reis naar Noord-Spanje”, aldus Johan.