Contactformulier Wild Nature Travels

  Als u dit formulier opstuurt dan krijgt u na ontvangst een bevestiging en nemen wij vrijblijvend contact met u op voor de mogelijkheden. Op onze home-page staat hoe een en ander werkt: Wij bieden uitsluitend maatwerk aan. U kunt zich dus niet inschrijven voor een willekeurige groepsreis.


  Geef uw keuze aan:


  Ik wil graag contact met u i.v.m. de reis / excursie:

  Uw gegevens:

  Aanhef: MeneerMevrouw

  Uw naam:

  Adres: Nummer:

  Postcode: Woonplaats

  Uw geboortedatum:

  Uw telefoonnummer (vast): Uw mobiele nummer:

  Uw e-mailadres:


  Hoe heeft u van ons gehoord?

  via vriendenvia Vogelshet Vogeljaarhet Vogelfestivalplaatselijke VWGvia internet zoekenvia Rootzvia SOVON-daganders namelijk:


  Inschrijving op volgorde van binnenkomst.

  De reizen binnen Europa zijn exclusief vlucht. Andere bestemmingen zijn inclusief vlucht.

  Prijzen en data

  Kleine prijswijzigingen blijven voorbehouden. Data buiten Europa onder voorbehoud i.v.m. vliegschema's luchtvaartmaatschappijen. Prijzen op basis van 2-persoonskamers (bij uitzondering drie per kamer).

  Inbegrepen zijn: alle vervoer in het land van bestemming, overnachtingen, entrees, maaltijden en gids(en). Toeslag 1-persoonskamer: zie vermelding bij de reis.

   

  Vroegboekkorting

  Zie voor de vroegboekkortingen de vermelding bij de reisbeschrijving (info/tips).

  Betaling en voorwaarden

  Aanbetaling € 300,00 p.p., op rek. nr: NL82 INGB0007303323 van Wild Nature Travels.

  Na ontvangst krijgt u een bevestiging.

  Het volledige bedrag dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis bij ons binnen te zijn. Een reisverzekering en een annuleringsverzekering raden wij u aan. Lees vooraf de algemene voorwaarden.

   

   

   

  Wild Nature Travels | Jacob van Strijplein 67 1816 NV Alkmaar

  rek. nr: NL82 INGB0007303323 | KvK-nr: 37069119 - tel: 0654 63 77 66


  Ik heb kennis genomen van de reisomschrijving en -voorwaarden.

  Spanje: Vogel- en natuurreis Extremadura (8 dgn)
  • beste tijd: april /mei

  blauwe ekster (© Johan Bos)

  o.l.v. Rutger Polder en / of Johan Bos

  >> prijsindicatie: € 1.750,00 p.p. (minimaal 5)
  >> bij kleinere groep ontvangt u offerte

   1. geschikt voor alle natuurliefhebbers
   2. we richten ons op rustig vogelen en fotograferen
   3. uitsluitend lichte wandelingen
   4. vroegboekkorting (3 mnd): € 50,00
   5. maximum aantal deelnemers: 12
   6. incl. vervoer in Spanje, verblijf, eten en drinken
   7. excl. vliegtickets, koffiestops, drankjes a/d bar
   8. toeslag 1-persoonskamer € 190,00

  Algemeen
  Extremadura is in alle opzichten bijzonder. Tijdens deze reis maakt u kennis met veel mooie vogelsoorten in een uitzonderlijk fraai landschap. Extremadura betekent letterlijk: extreem hard. Met name het klimaat zorgt hier voor uitersten. In het late voorjaar en de zomer kan het er smoorheet zijn, in de winter bitter koud en nevelig. Spektaculaire vogelsoorten als de Spaanse keizerarend, de grote en kleine trap en de blauwe ekster voelen zich hier thuis. Tijdens de reis nemen we rustig de tijd het landschap en met name de vogels te beleven. Fotografie maakt een belangrijk deel uit van onze dagbesteding. Er wordt  niet op soorten gejaagd.

  kleine torenvalk, roodstuitzwaluw, theklaleeuwerik, monniksgier (© Johan Bos)

  Een groot misverstand over deze regio is dat de steppen er altijd zijn geweest. Dat is niet het geval. Ooit stond ook hier, zoals op veel plaatsen in Europa, een machtig woud. Maar toen de Spaanse veroveraars eenmaal hun vloten gingen bouwen werden die bomen massaal gekapt. Langzaam maar zeker ontwikkelde zich een successie van de huidige steppen. Deze habitat is zeer bijzonder en uitermate rijk aan vogels. Een van de zeldzaamste roofvogels van de wereld is hier nog goed te zien: de Spaanse keizerarend. Ook de monniksgier, met een spanwijdte van bijna 3 meter, heeft in dit ruige land zijn domein. Andere aansprekende soorten zijn havikarend, grote en kleine trap, zwarte ooievaar, oehoe, blauwe ekster, griel, kuifkoekoek, roodkopklauwier, zuidelijke klapekster en bijeneter.

  purperkoet, rode patrijs, zwarte wouw, zwarte tapuit (© Johan Bos

  Afgelegen
  Extremadura is lange tijd de meest afgelegen plek van Spanje geweest, waar het leven hard was. Zoals gezegd, het landschap is grotendeels door mensenhanden gevormd. Het wordt nu gedomineerd door fraaie dehesa’s (boomgaarden) van kurkeik en steeneik, waartussen vee graast en er zijn enkele zeer uitgestrekte steppegebieden. In het vroege voorjaar is hier een zee aan bloemen te vinden, vooral kuiflavendel.

  Het gebied is op de meeste plaatsen ontoegankelijk omdat het vooral bestaat uit grote privé-bezittingen. Deze reis is zo samengesteld dat u alle aspecten van de Extremadura kunt beleven zonder dagelijks zeer grote afstanden af te leggen.

  hop (© Johan Bos)

  De reis is afwisselend: we bezoeken natuurpark Monfragüe met het beroemde Castillo, de bossen en de bergen. De indrukwekkende steppen zullen het belangrijkste onderdeel van de reis vormen.

  Wandelingen
  Af en toe is er een korte wandeling. Wie moeite heeft met lopen, kan bij de bus blijven en ook daar is van alles te zien. We stoppen onderweg regelmatig om te genieten van het landschap en de onnederlandse rust en ruimte.

  Deze reis is vooral bedoeld als kennismaking met de rijke natuur van Extremadura. Vogels staan daarbij centraal, maar we hebben ook oog voor planten, vlinders reptielen en amfibieën en zoals de foto’s laten zien is er ook op dit terrein voldoende te beleven. Onze gidsen zijn beide bovendien ook nog goede plantenkenners. In Extremadura zijn, afhankelijk van het seizoen, ook veel orchideeën te vinden.

  Programma

  Dag 1. Aankomst
  Aankomst in Madrid en doorreis naar onze slaapplaats aan de rand van het natuurpark Monfragüe. Hier zijn meteen al blauwe eksters te zien. Ook vogels als hop en koekoek laten veelvuldig van zich horen.

  Dag 2. Monfragüe
  Bezoek aan het natuurpark Monfragüe. We gaan naar een plek waar de Spaanse keizerarend broedt: een van de zeldzaamste roofvogels van de wereld. Met een beetje geluk zien we hem op het nest en vliegt hij af en toe rond. Er zijn ook andere interessante soorten mogelijk, zoals monniksgier, vale gier en aasgier, blauwe rotslijster, rotsmus, grijze gors en roodstuitzwaluw.

  blauwe rotslijster, keizerarend, vorkstaartplevier, vale gieren (© Johan Bos)

  ’s Middags gaan we op een andere goede plek kijken. Met enig geluk zien we daar de zwarte ooievaar op zijn nest en vliegt er van alles langs de rotswanden. Zwarte wouw is algemeen en de slechtvalk kan af en toe langs de wanden scheren. Blauwe eksters zijn overal.

  kleine trap, kleine torenvalk, bijeneters, grote trap (© Johan Bos)

  Dag 3. Stuwmeer met purperkoet
  We gaan naar een stuwmeer waar de purperkoet zit. Rietvogels als grote karekiet, purperreiger, snor en woudaapje zullen ook gehoord of gezien ku nnen worden. Nadat we het gebied verkend hebben, maken we een rondrit langs de velden in de hoop kuifkoekoek en grijze wouw aan te treffen. Uiteraard blijven we opletten of zich geen andere interessante roofvogels aandienen. Ooievaars zijn overal algemeen en bijeneters vliegen af en toe in groepjes langs.

  Trujillo, waar ook de kleine torenvalk (inzetje) huist (© Johan Bos)

  Dag 4. Steppen bij Trujillo
  De picknick wordt heel bijzonder. We rijden een afgehekt gebied in om kennis te maken met de binnenkant van de vele boomgaarden die we inmiddels hebben gezien. Op een adembenemend rustige plek, waar vooral het geluid van de hop overheerst, nuttigen we ons lunchpakket. Als we geluk hebben, kunnen we edelherten zien. Op de terugreis rijden we nog even langs de plek van de Spaanse keizerarend. Deze is een beetje extra aandacht meer dan waard.

  grauwe kiekendief, zwarte spreeuw, vos, aasgier (© Johan Bos)

  Voor wie nog nooit op de steppen is geweest in Extremadura wordt dit een bijzondere dag. We rijden eerst in de richting van Trujillo, om onderweg te stoppen bij Rio Almonte. We maken hier een rustige wandeling en genieten van de schoonheid van het gebied. Bij de brug kunnen we vale gierzwaluw zien. Roodstuitzwaluw is eveneens mogelijk en de ijsvogel kan ineens luid schreeuwend langsscheren. Uiteraard blijven we naar roofvogels speuren, zoals de havikarend; of u ziet het machtige silhouet van de monniksgier.

  zuidelijke klapekster, roodborsttapuit, grauwe kiekendief (vrouwtje), hop (© Johan Bos)

  Dag 5. Valle del Jerte
  Na deze stop rijden we in de richting van de steppen. Eenmaal in dit open landschap aangekomen, is het opletten geblazen. Grauwe kiekendieven zijn vrij algemeen. Ook wouwen blijven ons plezieren, waarbij de zwarte wouw het meest algemeen is. We zoeken in de velden vooral naar grielen, kleine trap, grote trap en zandhoenders. Aan het einde van deze weg ligt de schitterende stad Trujillo. Daar kunt u even rustig de trappen van het kasteel beklimmen en genieten van het weidse uitzicht. Kleine torenvalken zijn hier heel algemeen.
  De terugreis gaat via dezelfde steppenroute. Want iets later op de dag nemen de trefkansen op interessante soorten toe en het licht is dan zeer gunstig. Met geluk zien we ook steenuil of horen we ’s avonds de Moorse nachtzwaluw.

  gladde slang, ribbensalamander, Europese boomkikker, marmersalamander (© Johan Bos)

  We gaan de bergen rond de hoogvlakte in. Ten noorden van Plasencia ligt een fraaie sierra. Na een overzichtelijke rit gaan we bij de eerste stop even wandelen, door het bos en langs de diep gelegen rivier. We zoeken naar bosvogels en planten en genieten van het uitzicht.

  Dag 6. Steppen bij Monroy
  Na de wandeling rijden we de bergen in, om daar te speuren naar roofvogels en soorten als tapuit, grijze gors, spechten en ortolaan. Roofvogels komen regelmatig langs, zoals dwergarend en vale gier en de kans op havikarend is hier weer groot.

  vogels kijken door de Swarovski-telescoop (© Johan Bos)

  De steppen zijn dermate aantrekkelijk, dat we opnieuw die kant op koersen. Nu gaan we in de richting van Monroy. We doen rustig aan en zoeken naar grote en kleine trap, kuifkoekoek, monniksgier, grauwe kiekendief en griel. Uiteraard zullen we ook in de lucht steeds interessante soorten zien overvliegen. Keizerarend, havikarend en de verschillende gieren kunnen ons steeds weer alert houden. Op de lijnen en hekken is het mogelijk blonde tapuit, paap, roodbortstapuit, zuidelijke klapekster, roodkopklauwier en grauwe gors te zien.

  wielewaal, steenuil, kuifleeuwerik, blauwe ekster (© Johan Bos)

  Dag 7. Monfragüe
  We gaan natuurpark Monfragüe voor de laatste keer bezoeken en stoppen bij de brug over de Taag, waar alpengierzwaluwen langs onze hoofden scheren.
  In de middag lopen de liefhebbers het bospad naar het Castillo van Monfragüe omhoog. Wie minder goed loopt kan met de auto mee. Allerlei bosvogels laten van zich horen. Bij het kasteel aangekomen, laten we ons verrassen door het enorme uitzicht over de Taag. Er zijn leuke soorten te zien als alpenkraai, monniksgier, vale gier, aasgier, dwergarend en wouwen.
  Afhankelijk van de tijd speuren we bij de stuw nogmaals de wanden af op zoek naar soorten als appelvink en sijs. Kleine zwartkop, baardgrasmus en Provençaalse grasmus behoren eveneens tot de mogelijkheden

  Dag 8. Terugreis
  Retour Madrid.


  Het programma kan afwijken i.v.m. de actualiteit, de toestand van de wegen en/of het weer. Indien een van de gidsen onverhoopt niet beschikbaar is, dan zorgen wij voor een andere reisbegeleider.


  Rio Almonte, waar we kunnen genieten van het landschap (© Johan Bos)