Contactformulier Wild Nature Travels

  Als u dit formulier opstuurt dan krijgt u na ontvangst een bevestiging en nemen wij vrijblijvend contact met u op voor de mogelijkheden. Op onze home-page staat hoe een en ander werkt: Wij bieden uitsluitend maatwerk aan. U kunt zich dus niet inschrijven voor een willekeurige groepsreis.


  Geef uw keuze aan:


  Ik wil graag contact met u i.v.m. de reis / excursie:

  Uw gegevens:

  Aanhef: MeneerMevrouw

  Uw naam:

  Adres: Nummer:

  Postcode: Woonplaats

  Uw geboortedatum:

  Uw telefoonnummer (vast): Uw mobiele nummer:

  Uw e-mailadres:


  Hoe heeft u van ons gehoord?

  via vriendenvia Vogelshet Vogeljaarhet Vogelfestivalplaatselijke VWGvia internet zoekenvia Rootzvia SOVON-daganders namelijk:


  Inschrijving op volgorde van binnenkomst.

  De reizen binnen Europa zijn exclusief vlucht. Andere bestemmingen zijn inclusief vlucht.

  Prijzen en data

  Kleine prijswijzigingen blijven voorbehouden. Data buiten Europa onder voorbehoud i.v.m. vliegschema's luchtvaartmaatschappijen. Prijzen op basis van 2-persoonskamers (bij uitzondering drie per kamer).

  Inbegrepen zijn: alle vervoer in het land van bestemming, overnachtingen, entrees, maaltijden en gids(en). Toeslag 1-persoonskamer: zie vermelding bij de reis.

   

  Vroegboekkorting

  Zie voor de vroegboekkortingen de vermelding bij de reisbeschrijving (info/tips).

  Betaling en voorwaarden

  Aanbetaling € 300,00 p.p., op rek. nr: NL82 INGB0007303323 van Wild Nature Travels.

  Na ontvangst krijgt u een bevestiging.

  Het volledige bedrag dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis bij ons binnen te zijn. Een reisverzekering en een annuleringsverzekering raden wij u aan. Lees vooraf de algemene voorwaarden.

   

   

   

  Wild Nature Travels | Jacob van Strijplein 67 1816 NV Alkmaar

  rek. nr: NL82 INGB0007303323 | KvK-nr: 37069119 - tel: 0654 63 77 66


  Ik heb kennis genomen van de reisomschrijving en -voorwaarden.

  Ebro Delta, Monegros, Guara en Pyreneeën (10 dagen)
  • beste tijd: april / mei / juni

  jonge lammergier, Ordesa (© Johan Bos)

  o.l.v. Johan Bos en/of Mattias Hofstede

  >> prijsindicatie: € 1.950,00 p.p. (minimaal 5)
  >> bij kleinere groep ontvangt u offerte

  1. vroegboekkorting (3 mnd): € 50,00
  2. geschikt voor natuurliefhebbers en -fotografen
  3. maximaal aantal deelnemers per trip: 12
  4. excl. vliegticket, koffiestops, drankjes a/d bar
  5. reis begint en eindigt in Barcelona
  6. incl. vervoer/verblijf in Spanje, eten en drinken.
  7. toeslag 1-persoonskamer € 250,00

  Algemeen
  Wilt u kennismaken met de natuurlijke rijkdom van Noord-Spanje? Dan is dit de ideale reis voor u. De landschappelijke variatie is uitzonderlijk fraai en de vele interessante vogelsoorten weerspiegelen dat. U hoeft geen vogelexpert te zijn om aan deze reis te kunnen deelnemen. Wij gaan ontspannen genieten en toch heel veel zien. Er wordt niet op soorten gejaagd. Onze gidsen zorgen ervoor dat zowel de kenner als de minder geoefende vogelaar volop aan zijn trekken komt. Want Noord-Spanje is gewoon fantastisch. Alleen al de landschappen tijdens deze reis zijn de moeite waard. De reis heet ‘Van dunbekmeeuw tot lammergier’ omdat de een aan het begin en de ander aan het einde van de reis gezocht wordt. De route loopt van Barcelona naar de Ebro Delta, daarna naar Los Monegros (steppen) en via het voorgebergte van de Pyreneeën uiteindelijk naar Nationaal Park Ordesa (hoge Pyreneeën). We verblijven op drie bijzonder fraaie locaties. Het eten en drinken is overal voortreffelijk.

  dunbekmeeuw, vorkstaartplevier, rode wouw, lammergier (© Johan Bos)

  kwak, strandplevier, flamingo’s, oeverloper (© Johan Bos)

  De reis begint in de Ebro Delta, waar allerlei soorten reigers broeden in het natuurpark en de rietvelden. De ‘rijstmoerassen’ bieden aan al deze vogels genoeg voedselmogelijkheden. Een greep uit de soorten: kleine- en grote zilverreiger, koereiger, ralreiger, purperreiger, zwarte ibis, kwak, woudaap. Zelfs de roerdomp is mogelijk. Maar we zien ook audouinsmeeuw, dunbekmeeuw, en veel soorten sterns. Vorkstaartplevier broedt eveneens in dit rijke gebied. Daarnaast treffen we soorten aan als krooneend, flamingo, purperkoet en heel veel steltlopers. Verrassingen zijn hier altijd mogelijk. Zo zagen we in mei 2008, na dagenlange oostenwind, een witvleugelstern, roodpootvalk en veel Italiaanse gele kwikstaarten.

  Rustig de omgeving afzoeken. (© Johan Bos)

  Na de Ebro Delta bezoeken reizen we naar Sierra de Guara. We stoppen onderweg af en toe om de benen te strekken en te zien of we onder andere de zwarte tapuit in het vizier kunnen krijgen. We blijven vier nachten  aan de voet van deze machtige bergrug om de Sierra de Guara te verkennen en een bezoek te brengen aan Monegros. In dat steppegebied zoeken we naar grote trap, kleine trap, griel, scharrelaar (heel zeldzaam inmiddels, maar in 2014 toch weer gezien), kleine torenvalk, blonde tapuit, kuifkoekoek, wit- en zwartbuikzandhoen, brilgrasmus, orpheusgrasmus en veel leeuweriken, waaronder kalanderleeuwerik, theklaleeuwerik en de kleine kortteenleeuwerik. Duponts leeuwerik staat hoog op ons verlanglijstje en is heel moeilijk te vinden.
  De lammergier bevindt zich uiteraard in de (pré-)Pyreneeën. We doen extra moeite om de zeldzame havikarend te zien, hetgeen soms goed lukt. Zelfs monniksgier is mogelijk.

  Voorts zullen we vale gier, aasgier en Zuid-Europese vogels als hop en bijeneter tegenkomen. Blauwe en rode rotslijster behoren eveneens tot de mogelijkheden.

  audouinsmeeuw, dwergstern, witwangstern, kerkuil (© Johan Bos)

  Programma

  Dag 1. Aankomst in Barcelona
  We rijden naar de Ebro Delta en verblijven twee nachten in dit gebied. We slapen in een klein gezellig dorpje, midden in de delta. Een geweldige uitvalsbasis om de delta te verkennen. We proberen rond de middag aan te komen op het vliegveld van Barcelona. Dan hebben we mogelijk nog wat tijd om onderweg naar ons verblijf een paar plekken te bekijken aan de noordkant van de delta, waar een goede kans is op vorkstaartplevier.

  vorkstaartplevier (© Johan Bos)

  Dag 2. Ebro Delta
  We bezoeken de meest interessante plekken op zoek naar reigers, steltlopers, sterns, dunbek- en audouinsmeeuw en trekvogels. De rijstplanten staan nog heel laag en daardoor zijn de meeste waadvogels goed te zien. Koereigers en kleine zilverreigers vliegen af en aan en broeden in de rietvelden. Ralreigers, purperreigers en purperkoet zijn ook hier niet moeilijk. We gaan langs de lagunestranden naar een kolonie dunbekmeeuwen. Hier bevinden zich ook veel soorten sterns en audouinsmeeuwen. We besteden ook enige tijd in een schuilhut die uitzicht geeft op een rietmoerasland. Met geluk kunnen daar goede foto’s gemaakt worden.

  Dag 3. Ebro Delta en Monegros
  ’s Ochtends rijden we de Delta uit, in de richting van Los Monegros. Onderweg proberen we al de havikarend te zien, maar die is niet gegarandeerd. Na verschillende stops, onder andere voor de zwarte tapuit, eindigen we bij Sierra de Guara. Hier zullen we vier nachten doorbrengen op een bijzondere plek. ’s Avonds horen we met enig geluk de dwergooruil. Wie gedurende het tiendaagse programma een dag rust wil nemen, raden wij aan dit hier te doen.

  grauwe gors, bijeneter, zwarte tapuit, roodkopklauwier (© Johan Bos)

  Speuren naar gierennesten. (© Johan Bos)

  Dag 4. Riglos en Loarre
  We bezoeken de beroemde rotsformatie van Riglos, met 300 meter hoge en kilometers lange Karst-wanden. Hier zijn vanwege het milde klimaat veel Mediterrane struiken te vinden met interessante vogels en vlinders. Hier staat een wandeling langs de rotsen op het programma. We hopen grasmussen, roodborsttapuit, alpenkraai, rotslijsters en de zwarte tapuit tegen te komen. We zien een valegierenkolonie. Aasgieren zijn hier vaak ook aanwezig. In 2014 zagen we zelfs een monniksgier. Als we klaar zijn gaan we de imposante rotsformaties van Riglos ook nog van een heel andere kant bekijken. Dat wordt op safari in de bergen, met prachtige vergezichten.
  Aan het eind van de middag gaan we naar Castillo de Loarre, het best bewaarde Romaanse kasteel van Spanje. Het uitzicht is ook hier fantastisch en overal zijn interessante vogelsoorten te zien.

  kleine trap, rode patrijs, grote trap, kuifkoekoek (© Johan Bos)

  Dag 5. Monegros
  Ter afwisseling gaan we nu een stuk van Monegros in. Hier is nog wat steppevegetatie te vinden, maar er is ook erg veel landbouwactiviteit. Ooievaars zijn overal op de nesten te zien. In het nog steppeachtige terrein zoeken we blonde tapuit, steenuil, kuifkoekoek, kleine torenvalk en grauwe kiekendief en hopelijk oehoe. Wie weet zien we nog kleine trappen, griel en scharrelaar. Als hij beschikbaar is nemen we onze locale gids Alberto ook mee.

  steenarend (met zwarte wouw), zwarte wouw, aasgier, vale gier (© Johan Bos)

  Dag 6. Voorgebergte Pyreneeën
  De voor-Pyreneeën zijn uitzonderlijk gaaf en zeer rijk aan gieren. Deze dag zoeken we het hogerop, in de richting van de sierra. Op hoge rotsformaties en zwevend in de lucht zijn maar liefst drie soorten te zien: vale gier, aasgier en lammergier. Daarnaast kijken we naar grasmussen, alpengierzwaluw, grijze gors en rotslijsters. We lopen naar de schitterende top van Roldán, met uitzicht over de hele omgeving. Het tweede deel van de dag gaan we kijken bij een fraai gelegen stuwmeer. Hier zijn enorme rotsformaties te zien en het aantal gieren is zeer talrijk. Mogelijk laat de lammergier zich al zien.

  wielewaal, grijze gors, rotsmus, orpheusspotvogel (© Johan Bos)

  Dag 7. Pyreneeën
  We gaan ‘verhuizen’ naar de hoge Pyreneeën. Dat betekent enkele uren rijden. We stoppen bij de oude stad Ainsa om een stukje oude cultuur op te snuiven en tegelijkertijd de rode wouwen laag over het dorp te zien scheren. Daarna gaan we in de richting van Nationaal Park Ordesa. Via de spektaculaire kloof van Añisclo rijden we naar het hart van dit bergmassief. Hier staat een wandeling op het programma en we hopen naast de bekende grote roofvogels ook de waterspreeuw te zien. Havikarend is hier mogelijk. Verderop onderweg kunnen we nog draaihals, goudvink en bergfluiter tegenkomen. Aan het eind van de dag stoppen we in een dorpje midden in de Pyreneeën. Hier blijven we drie nachten in een klein familiehotel, waar het eten en drinken eveneens perfect verzorgd zijn. Het zonneterras hier is mogelijk de beste plek voor het zien van aasgieren en rode wouwen, naast andere interessante soorten.

  lammergier (© Johan Bos)

  Dag 8. Hooggebergte Pyreneeën
  Het programma van deze dag wordt een bezoek aan de meest oostelijke vallei van Nationaal Park Ordesa: Pineta. We rijden omhoog en stoppen op alle goede plekken om te genieten van de natuur en het uitzicht. Alpenkraaien- en mogelijk ook -kauwen vergezellen ons en de gieren zijn er bij goed weer altijd. We proberen de zwarte specht te horen en de goudvink. Mogelijk zien we gemzen. Planten- en vlinderliefhebbers zullen hier ook genoeg interessante soorten ontdekken. Later op de middag maken we een wandeling en dan is de kans op lammergier bijzonder groot.

  lammergier, Ordesa (© Johan Bos)

  Dag 9. Centrale Pyreneeën
  Ordesa bestaat feitelijk uit vier valleien. Añisclo en Pineta hebben we bezocht. Nu gaan we naar de buxusvallei Bujaruelo. Hier is de steenarend aanwezig. Zullen we hem zien? Grijze gors, waterspreeuw en ortolaan behoren ook tot de mogelijkheden. We lopen door tot hoog in de alpenweiden: een van de mooiste plekken in de Pyreneeën, met veel vlierorchissen. Citroenkanarie, alpenkauw, gems, alpenmarmot en Pyreneeënbeeksalamander zijn allemaal soorten die we graag willen zien. Deze wandeling duurt lang, maar verloopt zeer rustig. Het landschap is zo mooi, dan we er op ons gemak van willen genieten.

  Als het weer tegenzit voor deze hoogte-excursie, of als de weg is afgesloten door de beheerder, dan gaan we naar een ander goed gebied. De keus in de ongerepte Pyreneeën is niet moeilijk.

  Dag 10. Terugreis
  Retour naar Barcelona. We staan op tijd op en reizen terug naar het vliegveld van Barcelona. Hierbij rijden we de bergen van de Pyreneeën uit en zien we het landschap langzaamaan weer vlakker worden. Indien mogelijk qua tijd maken we nog een stop als zich er iets interessants is te zien.


  Het programma kan afwijken i.v.m. de actualiteit, de toestand van de wegen en/of het weer. Indien een van de gidsen onverhoopt niet beschikbaar is, dan zorgen wij voor een andere reisbegeleider. Deze reis is niet bedoeld voor echte soortenjagers. Wij gaan ontspannen de natuur verkennen en uiteraard proberen veel soorten te zien en te fotografen.