Mattias Hofstede

Mattias Hofstede: de eerste officiële westerse gids die lid is van de Gambiaanse gidsenorganisatie.

Mattias Hofstede (1973)

Onze gids Mattias Hofstede is een groot natuur- en vogelliefhebber. Deze passie uit hij vooral via natuur- en vogelfotografie. Tijdens de reizen met Wild Nature Travels draagt Matt zijn kennis en ervaring graag en enthousiast over op de deelnemers. Hij vindt het een uitdaging om iedereen met zo veel mogelijk topfoto’s naar huis te laten gaan. Uiteraard ook degenen die nog niet zoveel ervaring hebben met natuurfotografie.

Eigen kijk op fotografie
Op www.focusonbirds.nl is goed te zien dat Mattias een geheel eigen manier van kijken en fotograferen heeft. Gezien de reacties die hij krijgt op Facebook, Observado en Birdpix spreekt zijn aanpak veel mensen aan. Matt exposeert ook met enige regelmaat zijn natuurfoto’s.

The Gambia
Een favoriete bestemming van Matt is The Gambia. En zijn aanwezigheid wordt in dat vriendelijke en vogelrijke land ook enorm gewaardeerd. Dit blijkt onder andere uit het feit dat hij het eerste westerse lid is van de Bird Watchers Association ter plaatse. Een ereplek die niemand hem meer kan afpakken.

Naast de spanning en het avontuur die voor hem onlosmakelijk aan zijn passie verbonden zijn brengt het observeren en bestuderen van de vogelsoorten hem ook meer inzicht in de werking van het leven op aarde. Dit is voor Matt een grote inspiratiebron.

Mattias Hofstede bij Marakissa in The Gambia.