Contactformulier Wild Nature Travels

  Als u dit formulier opstuurt dan krijgt u na ontvangst een bevestiging en nemen wij vrijblijvend contact met u op voor de mogelijkheden. Op onze home-page staat hoe een en ander werkt: Wij bieden uitsluitend maatwerk aan. U kunt zich dus niet inschrijven voor een willekeurige groepsreis.


  Geef uw keuze aan:


  Ik wil graag contact met u i.v.m. de reis / excursie:

  Uw gegevens:

  Aanhef: MeneerMevrouw

  Uw naam:

  Adres: Nummer:

  Postcode: Woonplaats

  Uw geboortedatum:

  Uw telefoonnummer (vast): Uw mobiele nummer:

  Uw e-mailadres:


  Hoe heeft u van ons gehoord?

  via vriendenvia Vogelshet Vogeljaarhet Vogelfestivalplaatselijke VWGvia internet zoekenvia Rootzvia SOVON-daganders namelijk:


  Inschrijving op volgorde van binnenkomst.

  De reizen binnen Europa zijn exclusief vlucht. Andere bestemmingen zijn inclusief vlucht.

  Prijzen en data

  Kleine prijswijzigingen blijven voorbehouden. Data buiten Europa onder voorbehoud i.v.m. vliegschema's luchtvaartmaatschappijen. Prijzen op basis van 2-persoonskamers (bij uitzondering drie per kamer).

  Inbegrepen zijn: alle vervoer in het land van bestemming, overnachtingen, entrees, maaltijden en gids(en). Toeslag 1-persoonskamer: zie vermelding bij de reis.

   

  Vroegboekkorting

  Zie voor de vroegboekkortingen de vermelding bij de reisbeschrijving (info/tips).

  Betaling en voorwaarden

  Aanbetaling € 300,00 p.p., op rek. nr: NL82 INGB0007303323 van Wild Nature Travels.

  Na ontvangst krijgt u een bevestiging.

  Het volledige bedrag dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis bij ons binnen te zijn. Een reisverzekering en een annuleringsverzekering raden wij u aan. Lees vooraf de algemene voorwaarden.

   

   

   

  Wild Nature Travels | Jacob van Strijplein 67 1816 NV Alkmaar

  rek. nr: NL82 INGB0007303323 | KvK-nr: 37069119 - tel: 0654 63 77 66


  Ik heb kennis genomen van de reisomschrijving en -voorwaarden.

  Costa Rica, fotosafari (± 22 dagen) << arrangement >>
  • beste tijd: januari / februari / maart / december

  Resplendent quetzal (© Johan Bos)

  o.l.v. Matt Hofstede prijsindicatie: € 4.990,-

  1. geschikt voor alle natuurliefhebbers
  2. minimaal aantal deelnemers: 04
  3. maximaal aantal deelnemers: 09
  4. reis begint op Schiphol
  5. prijs incl. vliegticket & all in
  6. toeslag 1-pers.kamer € 650,00
  7. vroegboekkorting (6 mnd) van € 200,00
  Indien genoemde gidsen onverhoopt niet beschikbaar zijn dan zorgen wij voor een gelijkwaardige vervanger.

  Algemeen
  Costa Rica staat bekend als een van de meest aantrekkelijke bestemmingen voor liefhebbers van vogels ter wereld. Met 200 soorten zoogdieren, 350 soorten reptielen en amfibieën, 850 soorten vogels en 10.000 soorten planten, beschikt Costa Rica over een enorme biologische rijkdom in een land dat maar een oppervlakte heeft van 51.000 vierkante kilometer. Costa Rica biedt regenwouden, nevelwouden, actieve vulkanen, savannen, mangrovebossen, hooggebergte, palmstranden en koraalriffen. Deze biologische rijkdom, gecombineerd met de goede toegankelijkheid van de vele nationale parken en reservaten, maakt Costa Rica tot een Mekka voor natuurtoerisme.

  U kunt deze reis als arrangement op iedere gewenste datum boeken voor u en uw partner/familie en/of bedrijf (zie voorkeursmaanden). Neem contact op voor meer informatie.

  Zonneral (© Matt Hofstede)

   

  Programma

  Dag 1: Privé-transfer bij aankomst naar hotel Buena Vista Bij aankomst op de luchthaven San José zal een korte transfer ons brengen naar hotel Buena Vista in Alajuela.

  Schuitbekreiger (© Johan Bos)

  Dag 2: Tortuguero, regenwoud en wetland De reis begint direct al met een onvergetelijke bestemming: Tortuguero, de mini Amazone van Costa Rica. De veelzijdigheid aan vogelsoorten is daar getuige van. Zo zijn daar vrijwel alle soorten reigers te zien, waaronder boat billed heron, yellow-crowned night heron, little blue heron, green heron, etc.). Daarnaast biedt de jungle onderkomen aan woodrail, jacana, aracari, slangenhalsvogel, toekan, papegaaien en ook de groene ara. Per bus en boot reizen we naar deze prachtige bestemming om hier 2 nachten te verblijven in de Laguna Lodge. Deze unieke plek ligt zowel aan zee als aan de lagune. Hier zien we ook pelikanen, fregatvogels, plevieren en sterns en meer zeevogels. Aan de ‘zoete’ kant van de lodge is het ook een waar paradijs.Met de boot gaan we naar het dorp van Tortuguero voor een bezoek aan het Turtle Conservation Center en we kunnen even wandelen op het strand of het kleine dorp verkennen.

  Amerikaanse fregatvogel (© Matt Hofstede)

  In de namdiddag kondigen de brulapen de zonsondergang aan. En als de roodoogboomkikkers wakker worden zal het diner worden geserveerd. Ervaar vervolgens een heerlijke nacht in de Costaricaanse jungle.

  Dag 3: Tortuguero Nationaal Park Onze lokale natuurgids neemt ons vandaag mee. We maken een boottocht door de kanalen van het nationale park Tortuguero en een wandeling door de jungle. Veel vogels gegarandeerd en wellicht ook kaaimannen, rivierschildpadden, luiaards, apen en otters. Dit veelzijdige deel van Costa Rica heeft een waanzinnige biodiversiteit. En in de middag nemen we de vrijheid om zelf op zoek naar vogels te gaan. De Montezuma oropendola nestelt hier in groten getalen. Ook het kikker-tehuis is een bezoek waard. Lunch en avondeten zijn uiteraard goed verzorgd.

  Dag 4: Naar Sarapiqui Na het ontbijt checken we uit. Per boot en bus keren we terug naar Guapiles. Na de lunch rijden we naar de laaglanden van Sarapiqui.

  Swainsons toekan (© Matt Hofstede)

  Selva Verde Lodge is een waar vogelaarsparadijs! Dit tropische regenwoud is een van de laatste habitats van de groene ara. Grote kans dat we deze hier kunnen zien. Opnieuw Montezuma oropendolas, toekans, aracari’s en veel soorten watervogels aan de rivier, die grenst aan de lodge. Lopend over hangbruggen en wandelpaden kunnen we de omgeving van deze veelzijdige lodge ontdekken. Naast vogels leven hier ook luiaards, apen en zelfs wilde katten. Overnachting: Selva Verde Lodge

  Dag 5 en 6: Het laagland-regenwoud Een vroege morgen vandaag bij het uitzonderlijk rijke Selva Biologisch Station. Onze lokale vogelgids gaat ons helpen veel mooie soorten te zien. Voor een uitgebreide lijst van de soorten bij het biologisch station, klik hier: https://www.wildnaturetravels.com/wp-content/uploads/2014/09/birds_of_la_selva.pdf

  Helmbasilisk (© Johan Bos)

  We hebben twee hele dagen om het laagland-regenwoud van Selva Verde te ontdekken, deels te voet door de jungle en per boot over de rivier Sarapiqui. Optioneel kunnen we beslissen om het nabij gelegen Heliconia Island te bezoeken.

  Dag 7: Caño Negro Na het ontbijt rijden we in de richting van Los Chiles naar het Caño Negro-reservaat. Hier verblijven we drie nachten in de Caño Negro Lodge. De lodge is gelegen direct aan het wetlandreservaat; een van de belangrijkste wetlands ter wereld! Hier broeden veel vogelsoorten, leven veel kaaimannen, leguanen, apen en andere dieren. Meer dan 350 vogelsoorten zijn in dit ecosysteem geteld. Na aankomst in de lodge is er tijd om de directe omgeving te verkennen tot dat het diner wordt geserveerd. Na de zonsondergang neemt de lokale gids ons mee voor een avondwandeling, waarbij nachtvogels, kikkers, slangen en andere nachtdieren kunnen worden gespot.

  Mexicaanse tijgerreiger (© Johan Bos)

  Dag 8 en 9: Caño Negro: boottocht en vogelexpeditie Gedurende de komende twee dagen maken we twee tours; een boottocht door het Cano Negro wetlandsreservaat en we doen een wandeling naar een belangrijke vogelbroedplaats. Onder begeleiding van een professionele lokale vogelgids kunnen veel soorten worden gespot en gefotografeerd. Kortom: twee prachtige dagen in Caño Negro.

  Dag 10: Vulkaan Arenal Vandaag gaan we op weg naar de vulkaan Arenal. Waarschijnlijk (bij helder weer) is al een eruptie waar te nemen vanaf grote afstand. Ook al stoot deze vulkaan al sinds een jaar geen lava meer uit, het is nog steeds een van de meest actieve stratovulkanen op aarde. Daarom wordt hij continu geobserveerd en bemeten. De omgeving van de vulkaan is mooi; het woud is goed toegankelijk voor mooie wandelingen en vanaf de Arenal Observatory Lodge is er perfect uitzicht op deze machtige vulkaan. ’s Middags kan vrij besteed worden voor een wandeling of een duik in het zwembad. Overnachting: Arenal Observatory Lodge

  Emerald toucanet (© Johan Bos)

  Dag 11 en 12: Bosque de Paz Na het ontbijt vertrekken we in de richting van het nationaal park Poas en Juan Castro Blanco. Dit orchideeën- en vogelparadijs is een ware parel voor de echte natuurliefhebber. De vele privé-paden slingeren door het omliggende tropische woud en alleen in deze directe omgeving zijn meer dan 331 vogelsoorten waargenomen, waaronder de emerald toucanet, de resplendent quetzal, de bellbird en de chlorophonia. En uiteraard genieten van de vele bromelia’s, boomsoorten en planten in dit fantastische gebied; twee volle dagen hier om alles te kunnen zien en fotograferen. Overnachting: Bosque de Paz.

  Dag 13: Buena Vista Lodge Vroeg in de morgen maken we kennis met de natuurgids van de Arenal Observatory Lodge voor een wandeling, op zoek naar vroege vogels. Een aanrader.

  Halsband-Arassari (© Matt Hofstede)

  Na de wandeling vertrekken we naar weer een andere prachtige bestemming, het tropische droogwoud van Guanacaste. Tijdens een mooie rit om het meer van Arenal heen is goed te zien dat het regenwoud langzaam overgaat in het tropische droogbos; deze overgang tussen twee uiterste ecosystemen is zeer bijzonder; bromelia’s en varens maken plaats voor cactussen die als epifyten aan de bomen kleven. Over de Panamercan Highway vervolgt de route naar het vulkanische gebied van Rincon de la Vieja. De activiteit van deze vulkaan uit zich in geisers, mineraal houdende rivieren en kokende modderpoelen. Een prachtig gebied voor vogelaars omdat in dit droge bos de vogels gemakkelijker te spotten zijn.

  Wenkbrauwmotmot (© Matt Hofstede)

  We verblijven in deze prachtige lodge, die is gelegen aan de flank van de vulkaan. Hij biedt een fantastisch uitzicht over de provincie Guanacaste tot aan de Atlantische oceaan. Het privé-gebied bij de lodge is meer dan acht vierkante kilometer groot en sluit aan op de grens van het nationaal park Rincon de la Vieja. Veel wandelmogelijkheden. Overnachtingen; Buena Vista Lodge

  Dag 14: Tropisch droog bos We ontdekken vandaag het tropische droogbos. Onderweg is er beslist veel te zien! Mogelijk bezoeken we ook even de natuurlijke thermale baden (verwarmd door de vulkaan Rincon de la Vieja). Motmots, toekans en manakins zijn, net als veel andere soorten, in overvloed te zien.

  Kapucijneraapje (© Johan Bos)

  Naast de vele vogelsoorten leven hier ook slingerapen en kapucijnapen, alsmede herten en neusberen. Het is een zeer gevarieerd gebied. En vergeet niet de prachtige zonsondergang te fotograferen. Overnachting: Buena Vista Lodge

  Dag 15: Palo Verde Na het uitchecken brengen we een bezoek aan het nationaal park van Rincon de la Vieja voor een mooie wandeling (Las Pailas; 3,5 uur). Deze wandeling leidt langs diverse rokende kraters, kokende modderpoelen, gekleurde meren en een mooie waterval. En in dit droogbos worden ook geregeld tapirs en slangen gespot! Een prachtig nationaal park.Daarna rijden we door naar de kust; Ensenada Lodge is gelegen aan de mond van het Palo Verde gebied. Deze grote mangrove is een zeer belangrijke kraamkamer voor onder andere vele vogelsoorten, krokodillen en leguanen.

  groene leguaan (© Johan Bos)

  De lodge beschikt over een fijn zwembad en een heerlijke hangmat op de veranda. Voor wie nog even de benen wil strekken; het gebied heeft veel wandelmogelijkheden en we kunnen hier ook brulapen, trogons en verschillende reigers spotten. En niet te vergeten de limpkin en jabiru. Overnachting: Ensenada Lodge

  Dag 16: Mangrove boottocht Vandaag maken we een boottocht door de mangrove; dit deel van de Palo Verde-mangrove mondt uit in de Golf van Nicoya; de Pacifische kust. Krokodillen kunnen hier worden gezien en zeker veel zeevogels als pelikanen, fregatvogels, rkoningssterns, visarenden en neo-tropische aalscholvers. Ook jabiru, steltlopers, plevieren, woodstorks en roze lepelaars komen veel voor in dit gebied. De camera draait overuren… Overnachting: Ensenada Lodge

  Geelvleugelara (© Matt Hofstede)

  Dag 17: Villa Lapas Op naar de volgende locatie binnen het mooie Costa Rica. We rijden in zuidelijke richting naar het nationaal park Carara. In dit gebied komen de rode ara’s voor, de scarlet macaws! Het park biedt een grote veelzijdigheid aan natuur en de kust van Jaco en Hermosa is vlakbij. Overnachting: Villa Lapas

  krokodil (© Johan Bos)

  Dag 18: Carara National Park Vandaag besteden we om de omgeving en het nationaal park Carara te verkennen. Een tour op de rivier Tarcoles is (optioneel). Hier leeft de grootste populatie krokodillen van Centraal Amerika en gedurende een boottocht zijn deze oerdieren van dichtbij te bewonderen. Aan de rivier leven ook veel roofvogels; crested caracara’s en black hawks zijn talrijk, naast ijsvogels, reigers, plevieren, strandlopers, ibissen en lepelaars. Overnachting: Villa Lapas

  drietenige luiaard (© Johan Bos

  Dag 19: San Gerardo de Dota In Costa Rica sluit het ene hoogtepunt naadloos aan op het andere. We gaan naar het mystieke nevelwoud van San Gerardo de Dota, een geweldige locatie. Dit nevelwoud is het meest belangrijke leefgebied van de Resplendent Quetzal; door de aanwezigheid van de mini avocado bomen (waar ze zich mee voeden) nestelen ze ook in dit gebied. Deze prachtige vogel mag uiteraard niet ontbreken tijdens deze vogel-fotografie reis. De Savegre Lodge is een uitstekende lodge; goed service, voortreffelijke keuken, comfortabele kamers en een prachtige ligging. Veel wandelmogelijkheden en zeker een vogelaarsparadijs.

  Dag 20: Resplendent Quetzal Op zoek naar de Quetzal en alle andere prachtige vogels in dit gebied. Al is deze vogel nog zo opvallend gekleurd, als hij tussen de bemoste en met varens behangen bomen zit is het nog een hele tour om hem te spotten.

  Resplendent quetzal (© Johan Bos)

  Met enig geluk zien we hem vliegen, een oogstrelend schouwspel. Tevens is San Gerardo de Dota de toegangsplaats voor een bezoek aan het nationaale park Los Quetzales. Overnachting: Savegre Lodge

  Dag 21: Wandelen, vogels kijken en relaxen De laatste dag in Costa Rica. Deze benutten we voor een wandeling naar de Paramo (beklimmen van de Buena Vista-berg met uitzicht op de beide oceanen!), genieten in de Spa of op zoek naar nog een paar vogelsoorten. Het blijft genieten in dit mooie stukje Costa Rica. Overnachting: Savegre Lodge

  Dag 22: Terugvlucht We nemen afscheid van dit fabelachtige land en bereiden ons voor op ons vertrek terug naar Nederland.

  Dag 23: Aankomst Amsterdam Aankomst in Amsterdam (afhankelijk van de dan geldende vluchtschema’s).

  Tot slot
  De keuze voor een reisbureau is niet altijd eenvoudig. Bij Wild Nature Travels staat u als reiziger centraal. Verder werken we samen met goede lokale gidsen en verblijven we op niet alleen mooie plekken, maar ook de beste plekken om de rijkdom van Costa Rica in zijn volle omvang te kunnen beleven. U kunt op basis van onze fotografie goed beoordelen of deze reis iets is voor u. De kansen om mooie foto’s te maken zijn in Costa Rica zeer talrijk. Onderaan deze pagina nog een serie foto’s van reisleiders Matt Hofstede en Johan Bos die we u niet willen onthouden. Als u alle foto’s achter elkaar wilt zien, klik dan op één van de platen om ze automatisch af te spelen.

  Aardbeikikker (© Johan Bos)

  Zwartkeeltrogon (© Matt Hofstede)

  Grijsstaartjuweelkolibrie (© Johan Bos)

  Briluil (© Matt Hofstede)

  Noordelijke boommiereneter of Tamandua (© Johan Bos)

  White-spotted Cochran-Frog (© Johan Bos)

  Groene violetoorkolibrie (© Johan Bos)

  Roodstaartamazilia (© Matt Hofstede)

   


  Het programma kan afwijken i.v.m. de actualiteit, de toestand van de wegen en/of het weer. Indien een van de gidsen onverhoopt niet beschikbaar is, dan zorgen wij voor een andere reisbegeleider.