Wild Nature Travels

Wild Nature Travels in Alkmaar richt zich op duurzame en relaxte natuurreizen, met respect voor de omgeving en de lokale bevolking. Ontspannend genieten staat voorop. En natuurlijk gaan we veel zien: vogels, zoogdieren, reptielen, insecten, alles wat een natuurreis spannend en interessant maakt. U hoeft geen expert te zijn om mee te kunnen gaan met onze reizen maar het mag natuurlijk wel. Op verzoek kunnen wij ook meer algemene natuurreizen organiseren. Het is tevens mogelijk een arrangement te maken voor uw groep met cabaretier/schrijver en natuurliefhebber Hans Dorrestijn. Vanwege Hans zijn drukke agenda is zeer tijdig plannen noodzakelijk.

Wat is een reis met Wild Nature Travels?

Wild Nature Travels selecteert de meest interessante en gevarieerde natuur- en vogelgebieden. Dit kan door onze ruime reis- en veldervaring. Diersoorten die karakteristiek zijn voor een land krijgen extra aandacht.

Dagindeling
Na het ontbijt, tijdstip afhankelijk van de dagexcursie en het land, trekken we er vervolgens de hele dag op uit. We zoeken de beste plekken op. Er zijn geen uitputtende, lange wandelingen bij. U krijgt een flink lunchpakket mee of we gaan ergens eten. Als we rond 18.00 uur zijn teruggekeerd is het tijd om de afgelopen dag nog even door te nemen en vooruit te zien op hetgeen gaat komen.

Hoe zijn onze onderkomens?
Wild Nature Travels heeft voor u uitstekende en, als het even kan, fraai gesitueerde locaties geselecteerd. In sommige landen echter kan het voorzieningenniveau af en toe laag zijn. Enige souplesse wordt op prijs gesteld. Wij streven er altijd naar u de typisch lokale sfeer te brengen evenals een uitstekende, op ons persoonlijk gerichte verzorging. Met bijvoorbeeld vegetarisme wordt rekening gehouden. Onze verblijfplaatsen bieden u de mogelijkheid in contact te komen met de lokale bevolking.

Marakissa
Een voorbeeld van ons netwerk: in Gambia hebben Joop Hermse en zijn vrouw Adama een schitterende lodge midden in een beschermd kustbos. De ligging naast een getijdenkreek maakt deze plek ideaal voor vogels kijken. Joop heeft veel tijd gestoken in het bouwen en onderhouden van zijn Rivercamp.

In Adama heeft Joop de perfecte partner en bedrijfsleider gevonden die alles tot in de puntjes regelt, ook als Joop er niet is. Adama is bovendien een uitstekende kok, die alles dagelijks vers maakt en die ook erg lekker vegetarisch kan koken.
Tijdens ons verblijf is er naast de excursies genoeg tijd om in en rondom het kamp te wandelen en vogels te kijken. Er zijn ook kano’s.

Wie gaan er met ons mee?
De ervaring leert dat jong en oud, van 25 tot 80+, met ons meegaat en dat dit zowel zeer ervaren als beginnende vogelaars betreft. Tot nu toe waarderen allen onze aanpak. Iedereen vindt het leuk om in zo’n gemêleerd gezelschap te zijn, waarbij niet alleen van de gids, maar ook van elkaar geleerd kan worden. Eén ding hebben alle deelnemers gemeen: een grote liefde voor de natuur.

Onze prijzen
Onze prijzen zijn gebaseerd op goede, schone 2-persoonskamers met douche en toilet op de kamer. Bij uitzondering zijn wij genoodzaakt hiervan af te wijken. De toeslag voor 1-persoonskamers is afhankelijk van uw reisbestemming. De prijzen zijn inclusief gids, overnachtingen, ontbijt, uitgebreid lunchpakket, diner, en het vervoer van en naar het vliegveld vanaf de plaats waar de reis start, (tenzij anders vermeld). Eventuele vergunningen en entreeprijzen zijn inbegrepen. In geval er een visum nodig is dient u die zelf te verzorgen. Meestal doen we dat gezamenlijk, in goed overleg met alle deelnemers.

Wij vinden het belangrijk dat onze gidsen een redelijke vergoeding krijgen voor hun werk. En we weten allemaal dat het in dit segment ook niet meer is dan dat, anders worden dit soort reizen nòg duurder. Wij hopen dat u met ons vindt dat de gidsen er honderd procent voor u moeten zijn. En dat hun kwaliteit grotendeels bepaalt of u een fijne reis heeft en veel ziet. Daar mag best iets tegenover staan en dat is in de kostprijs meegenomen.
Wij kiezen er ook altijd voor onze vervoermiddelen volledig te verzekeren, etc. Natuurlijk: de reizen mogen niet te duur worden, maar we willen ook niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Daarin zijn we open en eerlijk. Onze vaste klanten weten precies wat wij hiermee bedoelen.

Alle prijzen voor bestemmingen binnen Europa zijn exclusief heen- en terugreis. Wij kunnen uiteraard de tickets voor u verzorgen. Dit doen wij graag als service, dus zonder toeslag.

De reizen buiten Europa, zoals naar Gambia, Kenia, Ethiopië, Indonesië, Sri Lanka en Costa Rica, zijn inclusief heen- en terugreis en luchthavenbelastingen. Zoals gezegd vallen zaken als een visum en verzekeringen hier buiten.

Ticketprijzen en overheidsheffingen
De ticketprijzen naar verre bestemmingen kunnen fluctueren i.v.m. de olieprijzen en de vele nieuwe heffingen die door onder andere Nederland zijn opgelegd. Indien een en ander grote invloed heeft op de prijs op onze website, dan laten wij dit voorafgaand aan uw definitieve boeking weten.

Het belang van vroeg boeken
Als u wilt profiteren van onze vroegboekkorting, zorgt u er dan voor dat uw aanbetaling en volledig ingevuld inschrijfformulier 3 of 6 maanden voor vertrek in ons bezit zijn. Kijk voor de kortingen bij de afzonderlijke reizen. Er is een tendens gaande in de reizenwereld om zo laat mogelijk te boeken. Als uw beslissing al genomen is voor een reis, dan doet u uzelf en uw medereizigers een plezier door tijdig te boeken. Bovendien worden wij dan in staat gesteld om eveneens tijdig alle voorbereidingen in het land van bestemming te treffen.
U hoeft geen zorgen te hebben over uw aanbetaling. Wij zijn een klein en kerngezond bedrijf dat niet beïnvloed wordt door welke (financiële) crisis dan ook. Gaat een reis niet door, dan storten wij keurig uw aanbetaling terug.

Hoe komt u op de plaats van bestemming binnen Europa?
Wild Nature Travels werkt binnen Europa op basis van het principe: start en finish van de reis vinden plaats op het dichtstbijzijnde vliegveld van de reisbestemming (ook als u met de auto of trein komt). De meeste mensen regelen namelijk graag zelf hun vlucht i.v.m. de prijzenslag in de luchtvaart, of combineren onze natuurreis met een cultuurreis in hetzelfde land.

Bij de reizen naar Spanje betekent dit dat u wordt opgehaald van het vliegveld van Barcelona, Madrid of Malaga. Naar Roemenië is het Otopeni International Airport. Er wordt uitgegaan van vluchten die ’s middags aankomen en vertrekken. Dit is uiteraard afhankelijk van de luchtvaartmaatschappijen. Indien u met de trein reist of op eigen gelegenheid komt, dan maken wij daarover nadere afspraken met u.

Indicatie vliegtijden en ticketprijzen
Het vroeg boeken van tickets kan ook voordelig zijn. Als de reis eenmaal op groen staat (voldoende deelnemers) dan kunt u onmiddellijk een ticket bestellen of aan ons vragen dit voor u te doen. Wij regelen dit voor u zonder extra kosten.
Wilt u de vlucht zelf via internet regelen, kijk dan hier: www.easyjet.nl, www.transavia.nl of www.klm.nl. Wilt u treinen? Kijk op: www.treinreiswinkel.nl

Hoe komt u op de plaats van bestemming buiten Europa?
Voor onze reizen buiten Europa regelen wij alle vluchten met bekende en veilige carriërs. Wij willen ook hier niet het onderste uit de kan, met alle nadelen die daarbij kunnen horen, zoals vaak overstappen, lang wachten of vliegen op buitengewoon onprettige tijden. Duidelijkheid en veiligheid staan bij ons voorop. En u wilt uitgerust aan uw vakantie beginnen, toch?

TELEFONISCH CONTACT

Tineke Schoonewil
Als u ons belt is Tineke is vaak degene die u het eerst aan de telefoon krijgt. Zij zorgt ervoor dat achter de schermen alles goed geregeld is. Als u specifieke vragen heeft over reizen, dan kan zij u adequaat doorverwijzen naar een van onze gidsen.

Hoewel Tineke geen gids is, kent ze wel veel van de plekken die wij met onze reizen bezoeken, zoals Spanje, West- en Oost-Afrika en Sulawesi (Indonesië). Voor algemene vragen over die gebieden kunt u dus bij haar terecht. Voor specifieke vragen kan zij u doorverwijzen naar een van onze gidsen.

Verhuur huis Casa Viván
Tineke verzorgt ook de verhuur van het huis in Noord-Spanje (zie elders op de site). Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Noord-Spanje biedt om te genieten van vogels, natuur en cultuur, neem gerust contact op.

T: 0611 35 02 85
M: Contact

(Wij gebruiken bewust het contactformulier om spam tegen te gaan)